Midsommarhelgen


Gåsaloppet 2011

Då var den midsommarhelgen över - lika intensiv som vanligt! Våra gäster började anlända redan i torsdags. N från Värmland kom redan vid lunchtid då vi begav oss till affären för att inhandla. Familjen H/N från Göteborg kom senare på kvällen då vi åt lasagne. Även grannfamiljen W anslöt då.

Midsommarafton började vi i Skanör med Gåsaloppet. Detta året gick barnen - tredje generationen! Mina föräldrar började med detta redan 1992, därefter har vi och våra vänner deltagit i många år och nu tyckte vi att det var barnens tur. De var jätteduktiga att gå hela sträckan, ca 750 m. Väl i mål instiftades ett nytt pris (tror vi!) - Årets Barnpris. De fick varsin ICA-kasse full med godis, chips och läsk! Innan vi åkte hemåt inmundigades korv med bröd och rabarber/jordgubbspaj. Vädret var lite si och så hela dagen men till slut bestämde vi oss ändå för att sitta inomhus. Första gången tror jag på alla dessa år! 9 barn i köket och 9 vuxna i matrummet, trång men det gick! Vi åt, drack och sjöng precis som det ska vara. N spelade på sonens gitarr, lika bra och trevligt som vanligt.

Midsommardag blev en riktig slapp och slö-dag. Vi åt frukost sent och länge. Efter lunch gick vi till affären för att inskaffa lite mer proviant till kvällens grillmat. När vi kom tillbaka satt vi på terrassen och solade lite med ett glas vin i handen! B som är en gud i köket fixade och donade med maten och allt blev sååå gott! Kvällen avrundades hemma hos grannarna med bärpaj, kaffe och sällskapsspel. Barnen hade Wii-aktiviteter framför TV:n.

Igår, söndag, innebar hemresedag och för vår del - städdag. Sonen skulle också på ett kalas i Malmö, så jag körde honom och tog en löprunda i parken medan jag väntade. Hemma igen fick vi avsluta städningen som  maken påbörjat. Till kvällsmat blev det grillrester och ett glas vin i vårt nystädade hus! Nu vanlig arbetsvecka igen! ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0