Ny vecka med Vårruset


varruset.se

Så var äntligen veckan här - med årets första lopp!! Ska bli såå kul!! Vädret ser dessutom ut att bli riktigt bra på onsdag så att vi kan avnjuta vår picknick i det gröna :)

Med anledning av loppet ser veckans träning lite annorlunda ut;

MÅNDAG
Morgon; 40 min löpning med 20 min uppvärmning
Kväll; Valborgsfirande med brasa som tänds av scouterna (bl.a. sonen!)

TISDAG - 1:a maj
Morgon; Bålstyrka
Ser fram emot dotterns uppvisning med gympa och hopprep!

ONSDAG
Morgon; ska börja uppladdningen med 40 min yoga
Kväll; VÅRRUSET - 5 km löpning, på förhoppningsvis 23 min!

TORSDAG
Morgon; 40 min yoga
Kväll; Bålstyrka

FREDAG
Morgon; Löpning 20 min lugnt tempo

LÖRDAG
Löpning 110 min distans (som jag skulle gjort igår!)

SÖNDAG
Simning, 1500 m (dotterns sista simträning)

Nu - bålstyrka sen kudden! ♥


Veckorna rusar


"Veckorna rusar...."

Känns som att jag bara hinner uppdatera en gång i veckan numera, men tiden räcker helt enkelt inte till!! Här kommer iallafall en kort summering av veckan som gått;

Måndag 23/4
Mjukstartade dagen/veckan med 40 min yoga, därefter 40 min massage hos sjukgymnasten. Kan man ha en bättre start på veckan?! På kvällen utgick mitt vanliga bodypump/spinning-pass eftersom vi skulle följa med sonen till scouterna.

Tisdag 24/4
Denna morgon startade med 60 min löpning, varav 35 min intervaller (7x3 min). På kvällen var vi på trevlig föräldrarträff på lokala sushi-restaurangen.

Onsdag 25/4
Började dagen med Yoga, men sen var det mötesdag HELA dagen, så jag var riktigt TRÖTT när jag kom hem.

Torsdag 26/4
Dagen inleddes med 60 min Bodypump för att musklerna också skulle få sitt denna veckan!

Fredag 27/4
Startade morgonen med 30 min löpning med fartlek. Sedan blev det oväntat VAB-dag med dottern, som hade huvudvärk och mådde illa. Som tur var blev det inget mer av det.

Lördag 28/4
Denna dag stod det 110 min löpning på programmet, men tiden räckte tyvärr inte till. Maken har jobbat HELA helgen. Bäddade rent och tvättade på förmiddagen. Sonen skulle iväg på kalas vid lunchtid. Under tiden beställde jag ny diskmaskin. Väl hemma blev det middagsfix och en av sonens kompisar sov över.

Idag 29/4
Städade huset hela förmiddagen. Fixade pannkakor till barnen. Dottern och jag var på simning. Avverkade 1.350 m på 45 min. Lyckades med totalt 6 längder frisim - det går framåt! Nu ska jag strax lägga mig på mattan och avrunda med bålstyrka innan kudden kallar! ♥


Ny veckoplanering


Bild: vi.sualize.us

Söndag kväll igen och innan kudden ropar vill jag bara få klart kommande veckas träningsplan. Jag tycker att jag följer min planerade träning bra, bortsett från bålstyrkan, som tyvärr inte blir av alla gånger som tänkt. Förmodligen för att jag tycker att det är sååå förtvivlat tråkigt, men jag vet samtidigt att det är en viktig träningsdel. Skärpning nu, kommande vecka ser ut som följer;

MÅNDAG
Morgon; Yoga (sen skön massage och sjukgymnasten!)
Eftermiddag/kväll; Försöka hinna med en liten löprunda med barnen OCH bålstyrka!

TISDAG
Morgon; Löpning 60 min varav 35 min intervall 7x3 min

ONSDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Löprunda med barnen OCH bålstyrka!

TORSDAG
Morgon; Yoga

FREDAG
Morgon; Löprunda 30 min med 10 min fartlek

LÖRDAG
Långrunda 110 min distans (fast jag inte vet riktigt vad distans betyder?)

SÖNDAG
Förhoppningsvis simning (dotterns gympaträning kolliderar med simningen!)
OCH bålstyrka!

Nu ropar kudden, så bäst att lyssna om jag ska orka detta. Godnatt! ♥


Långpass på land och i vatten


Resultat av lördagens långpass!

Helgen har bjudit på långpass såväl på land som i vatten! Helgens träning inleddes redan i fredags kväll efter lite pusslande med barn som skulle lämnas på pingis, lämnas på kalas och hämtas på pingis (för att maken skulle få gå på afterwork - på sin lediga dag! - med grannen. Kl 18 kom jag iallafall iväg på en kort runda med fartlek, 5,37 km blev det på tiden 29:46. Sen blev det fredagsmys med tacos, Minuten och Let´s Dance.

Igår, var det lördag, vilket innebär långrunda för mig. 130 minuter stod på programmet och det blev 21,04 km, som avverkades på tiden 2:13:32 i riktigt aprilväder. Emellanåt strålande sol, men också en och annan regnskur.....Eftermiddagen bestod sen av trädgådsarbete i form av att sprida ut resten av den gigantiska jordhögen som vi haft liggande i snart ett år - och så gräs på det. På kvällen åt vi middag (som vi fixade) med grannarna - de fick stå för dricka och godis till barnen. Sonen hade en kompis på övernattning, då vi skulle skjutsa dem tidigt i morse till ett scoutläger. Dottern sov då över hos grannflickan!

Idag har det mest varit en massa skjutsande hit och dit. 9.15 hämtade vi upp ytterligare en scout för transport till lägret och på vägen lämnade vi maken på jobb. När alla var avlämnade körde jag hem igen och hämtade dottern hos grannarna. Efter lunch for vi iväg till simningen, lite tidigare än vanligt för att dottern ville bada "lite vanligt" innan träningen. Hon träffade 2 kompisar och de hade en rolig halvtimme ihopa. Medan hon simtränade avverkade jag helgens andra långpass (för att vara i vatten)  1.450 meter, mest bröst men jag fick till 5 x 25 meter frisim och det går lite bättre för var gång!

Efter dusch och lite bastu for vi hem, tog en liten macka, innan vi åkte vidare till hopprepsträningen - puh! Och nu ikväll har det varit middagsfix och sen lite blomfix på terrassen samt vattning av det nysådda gräset........Nu är jag trött!! ♥


Lyssna på kroppen


Bild; Scandic Victoria Tower, Kista

Kom hem i eftermiddags - TRÖTT - efter 2 dagars utbildning med jobbet. Igår kväll blev det dessutom sen middag och lite för mycket dricka.....så dagen idag har inte varit jättekul.

Tanken ikväll var att springa en liten runda med barnen, men vi kom överens om att hoppa detta idag - till min stora glädje! Har legat en stund på soffan efter kvällsmaten, så nu  börjar man känna sig någerlunda normal igen. Ska komma i säng tidigt ikväll också så att man är fit for fight imorgon. Då väntar yoga på morgonen och en löprunda med fartlek efter jobb - snart helg!! ♥


Att planera ny vecka


Bild; vi.sualize.us

Jaha, då var snart denna veckan också till ända!! Idag blev det iallafall lite sovmorgon till 8.30 då jag fick tvinga mig upp......Maken skulle iväg och jobba, men vi åt frukost tillsammans allihop. Förmiddagen bestod sen av lite plock, tvätt och spel med dottern innan vi klädde oss och åt lunch. Sen kom mormor med bilen som dottern och jag skulle låna till simningen. Vi lämnade sonen hos en kompis på vägen. Medan dottern simtränade avverkade jag 1500 meter, varav totalt 5 längder frisim. (Dock inte i följd men det artar sig ändå!)

Efter dusch, lite bastu och en glass, for vi åter hem för ombyte till hopprepsträning. Mormor stannade kvar och tittade på medan jag åkte och handlade lite mat som saknades hemma. Väl hemma igen bakades chokladbollar, enligt dotterns beställning, sedan var det dags för kvällsmat och fruktsallad, puh! Nu har jag precis vattnat blommorna på utsidan och ska strax se Mästarnas mästare med barnen.

Men först en planering för kommande vecka;

MÅNDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Bodypump/spinning

TISDAG
Morgon; 60 min löpning varav 35 min intervall (7x3min)
Kväll; Bålstyrka

ONSDAG
Åker till Stockholm med jobb

TORSDAG
Kväll; Bålstyrka och löprunda med barnen

FREDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Löpning 30 min varav 10 min fartlek

LÖRDAG
Löpning 130 minuter i lugnt tempo

SÖNDAG
Bålstyrka och simning 1500 meter

Då kör vi på detta! ♥


4 dagars löpning och schackprestation


Bild; Sydsvenskan.se

De senaste veckorna har dagarna rusat fortare än vanligt, så jag har helt enkelt inte hunnit med att uppdatera. Här kommer iallafall en sammanfattning av senaste veckan;

ONSDAG
Började morgonen med 61 min löpband varav 36 min intervaller (6x1000m) Det var tufft!! Orkade inte hålla den planerade hastigheten alla 6 intervallerna, men genomförde iallafall programmet. På eftermiddagen fick jag välbehövligt massage hos sjukgymnasten. Skönt, då jag kom dit med huvudvärk, men gick därifrån utan!

TORSDAG
Dagens träning bestod av en löprunda med barnen, 1,35 km (ca 10 min), samt avslutade med ca 10 min hopprep. Ska försöka bli snabbare i fötterna, vilket man visst kan bli av hopprep?!

FREDAG
Löpning stod på programmet igen. Medan maken tränade på gymmet, sonen spelade pingis och dottern var hos en kompis, tog jag en snabb 25-minuters runda, varav 10 min fartlek (blev intervaller mellan lyktstolparna!). Efteråt hämtade sonen med kompis på pingisen, dottern hämtades hos kompis, sonens kompis som skulle sova över fick hämta övernattningsgrejor, och dottern fick hämta sin cykel på skolan - innan vi kunde återvända hem för att förbereda kvällens pizza, puh! Gott blev det iallafall!

IDAG - LÖRDAG
Dagen idag har varit en riktigt trevlig dag. Sonen med kompis fick väckas kl 7 för att äta frukost innan de skulle bege sig iväg till skolan (på en lördag!) för samling och avfärd till Lund och distriktsfinal i Schackfyran. Vi skulle ansluta lite senare för att heja fram dem på slutet. Jag ville först avverka en 120-minuters löprunda i den vackra vårsolen. Benen kändes dock tunga, kanske inte så konstigt då jag sprungit 4 dagar på raken......Efter dusch och lunch åkte vi till Lund och hann närvara vid de sista 2 omgångarna av totalt 5. Redan när vi kom dit fick vi veta att sonens klass legat 1:a (av 39) redan från start och de VANN hela alltet!! Sonen hade dessutom vunnit ALLA sina 5 omgångar!! Behöver jag säga att vi är stolta och imponerade!!?!! Parallellklassen kom på 5:e plats och även de gick vidare! Nu ska de ladda om för riksfinal i Västerås den 2 juni. Nu ska jag strax vila min trötta kropp efter denna långa, härliga och omtumlande dag! Ja, just det - studsmattan blev ihopmonterad  när vi kom hem från Lund. Kan det vara vårkänslorna som ger denna energi....!?! ♥


Annandag påsk och ny vecka


Bild; vi.sualize.us

Imorgon är det Annandag Påsk och ny vecka, fast det känns som sista dagen på veckan som gått! Det är iallafall dags att planera in veckans träning;

MÅNDAG
25 min löpning i måttligt tempo

TISDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Bålstyrka

ONSDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Löpning 61 min varav 36 min intervaller 6x1000m

TORSDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Bålstyrka och löpning med barnen

FREDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Löpnig 25 min med 10 min fartlek

LÖRDAG
Löpning 120 min i maratontempo

SÖNDAG
Simning 1500 m och bålstyrka


Långrunda i snöstorm
Min långrunda i påsk!

Skärtorsdagen blev helt träningsfri. Istället bjöd vi hem mina föräldrar på tjuvstart av påsken i form av sill, ägg och Janssons frestelse. Sonen var på fest med övernattning och dottern festade på köttbullar och prinskorv. Till efterätt hade vi hemgjord kladdkaka. Och självklart alla tillhörande drycker såsom öl, snaps och sen konjak till kaffet!

Långfredagen inledde jag med  bålstyrka och en 30 minuters löprunda i måttligt tempo före frukost. Det blev 5,39 km på 30:26. Snittfarten var 5,38 - jag hade hoppats på närmare 5......fast då hade det nog var mer snabbt tempo än måttligt! På denna rundan invigde jag mina nya löpardojor på riktigt (använde dem en gång tidigare i veckan när jag sprang 1,2 km med dottern) Såhär ser de ut;


Riktigt sköna Asics!

På långrundan igår vågade jag dock inte använda dessa nya fina superdojor, så det fick bli de gamla slitna, med hål på tån och slitna i hälkapporna...... Eftersom det dessutom var halv snöstorm ville jag heller inte "förstöra" de på andra rundan. Jag avverkade iallafall 18,3 km på 115 minuter och tillbakavägen sprangs i motvind med snön piskande i ansikte och ögon. Hade nästan behövt skidglasögon på! Hade önskat ett högre tempo men med tanke på omständigheterna får jag kanske vara nöjd ändå. Barnen och jag avslutade sen Påskafton hos mina föräldrar medan maken jobbade.

Idag har solen skinit mestadels så jag har passat på att njuta i en stol på terrassen. Vinden är vass men sittande på en fårsinnspläd var det ändå ganska skönt. Dottern har varit hos en kompis hela eftermiddagen och sonen har roat sig med dataspelande. Innan kvällsmaten tog jag ut båda barnen på en runda, 1,25 km som vi sprang på 9:45. Det blir bättre och bättre :) Bålstyrkan fixade jag också, så alla veckans inplanerade pass har avverkats - check! ♥Sammanfattning av påskveckan


Bild; vi.sualize.us

Även denna vecka har rusat fram, så här kommer en kort sammanfattning;

Måndag
Inledde dagen med 40 min yoga. Hade spännande möte på jobb. Avslutade dagen med ett 90 minuters kombinationspass av bodypump/spinning!

Tisdag
Inledde även denna dag med 40 min yoga. På kvällen sprang jag en liten runda med dottern, ca 1,2 km som tog dryga 10 minuter. Men hon sprang hela vägen! Avslutade sen med 20 min bålstyrka.

Onsdag
Också idag började jag dagen med 40 min yoga. På kvällen var det dags för 70 min löpning med intervaller (7x800 meter). Dessa gick i 13 km/h. Totalt hann jag med 13,2 km. Nöjd!

Skärtorsdag
Denna dag var helt träningsfri. Tjuvstartade påskfirandet med att bjuda hem mina föräldrar på Janssons frestelse. Sonen var dock iväg på födelsedagsfest med övernattning.

Långfredag
Idag har jag redan hunnit med 20 min bålstyrka och 30 min löpning (ca 5,3 km) före frukost. Nu väntar dusch sen ska jag njuta av solen på terrassen!

Glad Påsk! ♥


Träning under påskveckan!


Bilder; vi.sualize.us

Snart går vi in i årets påskvecka, även om det känns som höst igen....

Dags att planera hur man ska få till träningen denna påskvecka;

MÅNDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Bodypump/spinning

TISDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Löprunda med barnen samt bålstyrka

ONSDAG
Morgon; Yoga och sjukgymnastbesök
Kväll; 70 min löpning varav 40 min intervall (7x800m)

TORSDAG
Morgon; Yoga

FREDAG
Löpning 30 min i måttligt tempo samt bålstyrka

LÖRDAG
Löpning 110 min i måttligt tempo

SÖNDAG
Vila


Sköna söndag - eller?


Bild; vi.sualize.us

Söndagar är alltid hektiska hos oss. Idag startade vi dagen med god frukost bestående av smoothie, mannagrynspudding och melon. Kl 10 var vi ute i trädgården för att hinna fixa så mycket som möjligt före lunch. Idag var det isande höstvindar och inte så mycket sol. Man fick jobba sig varm om jag säger så.....

Kl 12 körde maken till tippen och jag fixade lunch, så att dottern och jag kunde sticka till simningen kl 13. Medan hon hade simträning, passade jag själv på att avverka 1500 m på 45 minuter. Mestadels bröstsim, men jag kämpade på med (nästan) 4 längder frisim också. Det går sakta framåt! Efteråt köpte vi med glass hem till eftermiddagsfikan innan det var dags att åka vidare till hopprepsträningen. Jag hade lovat dottern att titta på och sonen följde också med. Han har varit genomförkyld i några dagar och började nog tröttna på att vara hemma...

Ikväll har vi lagat lasagne och kört några maskiner tvätt. Imorgon börjar barnens påsklov, fast de ska vara på fritids måndag och tisdag. Det blir trots allt liite sovmorgon ändå, eftersom jag inte lämnar dem förrän framåt 9-tiden. Strax kommer träningsplanen för kommande vecka! ♥


RSS 2.0