Löpning i ottan


Bild; vi.sualize.us

I morse ringde klockan 6, man är som en zombie när man stiger upp och kränger på sig träningskläderna. Tar mig iväg till gymmet och står på löpbandet 6.20. Känns fortfarande inte som att jag har vaknat. Börjar värma upp i 10-fart, efter 5 minuter ökar jag till 10.5 och efter ytterligare 5 minuter till 11-fart. Nu börjar man känna att man lever. Idag skulle jag dessutom köra 6 x 3 minuters intervaller. Hur mycket man ska öka vet jag ärligt inte men jag började med 12.5 i 2 minuter och provade på 13 i 1 minut. Behöver jag säga att jag var andfådd efter detta? Hade 2 minuter på mig för återhämtning - hur mycket man ska gå ner till här vet jag inte heller. Misstänker att man ska sänka mer än vad jag gör, men jag sänker iallafall till 11-fart. Kämpar på i ytterligare 5 intervaller, kommer dock inte upp i 13 igen utan fokuserar på att ORKA med 6 intervaller med någon liten fartökning (12-12,5 fart). De sista 10 minuternas nerjogg känns nästan som en befrielse, här kör jag på i 11-fart. Dagens resultat blir 10,3 km på 55 minuter. Godkänt får jag väl säga, så tidigt på morgonen. Och GUD vad skönt det är efteråt!! Det är den känslan man är ute efter under de 55 minuterna man kämpar på bandet! ♥


Bodypump/spinning - check!


Bild; vi.sualize.us

Igår kväll var jag på bodypump/spinning, trots att kroppen kändes aningen mör efter söndagens löppass. Efteråt kändes det dock sååå skönt. Det känns verkligen i varenda muskel att man jobbat - härligt!! Började morgonen (liksom idag) med 40 minuters yoga, vilket är skönt att sträcka ut de ömma musklerna och lederna. Jag var också hos sjukgymnasten igår och blev knådad i axlar, nacke och fick skön huvudmassage. Detta för att försöka lindra mina spänningar, som förmodligen också förvärrar min tinnitus..:( Kroppen fick alltså ganska mycket igår.


Bild: runnersworld.se

Idag blir det förutom yogan också bålstyrka hemma på vardagsrumsmattan. Jag är helt övertygad om att starka bålmuskler gör en till en bättre löpare. Ikväll har jag också planerat att vi ska festa till det med kladdkaka, eftersom både dottern och jag tydligen har namnsdag - Grattis alla som heter Maria! ♥Ny vecka med träningsplan


Bild; vi.sualize.us

Ja, då var det ny vecka igen. Kroppen känns lite efter gårdagens 80-minuters runda. Det märks att det gått ett tag sedan jag sprang så långt/länge. Det får bli ändring på det nu. Tiden tickar på och det går fort framåt nu till Göteborgsvarvet i maj och sedan Jubileumsmaraton i juli.........Måste hinna med minst ett 30-km pass iallfall under våren! Jag har ju aldrig sprungit längre än halvmara, så detta är verkligen en utmaning!

Veckans träningsplan ser ut som följer;

MÅNDAG
Morgon: Yoga, 40 min
Kväll: Bodypump/spinning, 90 min

TISDAG
Morgon: Yoga, 40 min
Kväll: Bålstyrka

ONSDAG
Morgon: Yoga, 40 min
Kväll: Löpning 55 min, varav 30 min intervall (6x3 min)

TORSDAG
Morgon: Yoga, 40 min
Kväll: Bålstyrka

FREDAG
Morgon: Löpning 40 min med 5x30 sek stigande

LÖRDAG
Löpning 90 min i lugnt tempo

SÖNDAG
Simning, minst 1000 m

Då kör vi! ♥


Helg med blandad kompott


Bild från dagens soliga löprunda

Helgen som gått har bestått av en blandad kompott. Lördagen började med en 1-timmes powerwalk (6 km) där jag också inhandlade bullar till förmiddagens brunch. En god vän, som också blivit vän med vår granne och var där på besök, kom in till oss för att äta brunch- Äggröra, korv, lax, smoothie, kaffe och färska frallor mm.

Efter det blev det en väldig fart, maken skulle iväg till jobb och skulle släppa av sonen hos en kompis på vägen. Dottern skulle följa med grannarna till Danmark på en heldagsutflykt, så jag blev helt plötsligt helt ensam större delen av dagen. Skönt! Började med att bädda rent, gick och handlade och tog det allmänt lugnt i min egen takt. Passade också på att göra mina bål-övningar och kände mig duktig efteråt. Till kvällen bjöd jag hem mina föräldrar på middag och de hämtade upp sonen på vägen. Dottern kom inte hem förrän närmare halvåtta och hann se Gladiatorerna. Vi andra såg Melodifestivalen.

I morse åt vi liknande brunch, därefter bakade dottern och jag chokladbollar (som vi inte hann i lördags). Maken och jag passade på att tvätta och städa bilen innan jag begav mig ut på en 80-minuters löprunda i det vackra vädret. I eftermiddags hann jag också med att sitta en stund på terrassen och njuta i solen, mmmmm...

Nu ska jag se slutet av Wallander och sen väntar lite bok (Paganinikontraktet) i sängen! ♥


Morgonlöpning - check!


Bild; vi.sualize.us

I morse kl 6.30 begav jag mig iväg till gymmet för 30 minuters morgonlöpning i lugnt tempo. 5,7 km blev det i 11,5 km/h-fart. Kändes dock lite snabbare än lugnt för mig, men vill försöka öka min fart när jag springer. Efter 30 minuter kändes allt bara fint, så det ska nog gå att öka på farten efterhand! Jag avverkade också 10 minuter på rodd-maskinen, blev dryga 2000 meter. Till helgen ser jag nu fram emot en skön 80-minutersrunda i strålande solsken!! Men först nu jobb och sen fredagsmys med barnen. Maken jobbar ju hela helgen........♥


Solig dag på Vallåsen


Solig torsdag på Vallåsen!

Eftersom vi tyvärr inte kommer iväg på skidresa, i år heller, blev det igår en dagstripp till Vallåsen för att vi skulle få lite skidåkning i benen. Vi lyckades pricka in en fantastiskt solig och härlig dag!! Trots att barnen inte åkt på två år, gick det som en dans i backen. Vi startade hemifrån kl 8 och var framme kvart över nio. Efter många turer i backen, korv & bröd, nyponsoppa, varm choklad och kanelbullar var vi ganska nöjda vid halvfyra tiden. (Ja, inte sonen, för han ville stanna tillls de stängde!)

Vi beställde pizza på hemvägen som vi åt hemma innan maken, dottern och jag bastade en stund. En riktigt fin dag tillsammans med familjen, med andra ord!! Nu kan vi nog leva på detta till nästa år, då vi bara MÅSTE komm iväg på skidresa! ♥


Äntligen!!


Bild; formtoppen.nu

Äntligen, fick jag ta i och svettas igen - efter nästan 2 veckors uppehåll! Visst känns det i kroppen idag, men det är bara skönt att veta att man lever igen! Både igår och idag startade jag dessutom dagen med yoga, vilket är skönt sätt att väcka kroppen på.

Imorgon ser jag fram emot ett löppass igen. Hoppar rakt in i min 9:e vecka av träningsprogrammet inför sommarens maraton. 50 minuters löpning varav 25 min intervaller (5x800 m).

Ikväll är tanken att komma igång med lite bålstyrka hemma på vardagsrumsmattan. Fick jättebra tips hos Runners World igår på övningar och det stod också hur viktigt det är för löpare att träna bålstyrka.

Här kommer övningarna i bild!


Superman


Bron


Metronomen


Plankan med benlyft


Sidplankan

Förklaringar till bilderna finns hos RunnersWorld! ♥Nytt försök!


Bild; vi.sualize.us

Ja, där känns det som att man är på benen igen, även om jag iallafall inte varit sängliggande. I lördags var planen en 70 minuters löprunda i lugnt tempo, men kroppen kändes fortfarande inte redo, så det fick istället bli en 45 minuters powerwalk. Inte helt fel. Köpte dessutom med mig nybakta bullar hem till frukost.

Idag har jag simmat dryga 1000 meter och även bättrat på frisimmet i några längder. Ja, inte hela längder, men det artar sig. Imorgon är det ny vecka och planen är följande;

MÅNDAG
Morgon; Yoga
Kväll; 90 min Bodypump/spinning

TISDAG
Morgon; Yoga
Kväll; träna mage (planka) och armhävningar

ONSDAG
Morgon; Yoga
Kväll; 50 min löpning varav 25 min intervall (5x800 m)

TORSDAG
Skidåkning med familjen på Vallåsen

FREDAG
Morgon; Löpning 30 min i lugnt tempo

LÖRDAG
Morgon; Powerwalk ca 45 min

SÖNDAG
Löpning 80 min i lugnt tempo

Då kör vi och hoppas hålla oss friska! ♥


Äntligen fredag!


Bild; vi.sualize.us

Jaa, då är det äntligen fredag och snart helg igen! Barnen börjar sitt sportlov, dock utan skidresa. Jag har iallafall bokat utrustning på Vallåsen till torsdag, så vi hoppas på bra väder och ser fram emot en heldag tillsammans, hela familjen.

Idag är det som sagt fredag och ikväll innebär det traditionsenligt fredagsmys hos familjen A. När sonen kommer hem från fotbollen sätter vi oss alla i bastun och myser innan vi äter hemlagad pizza. Till efterätt idag ska vi lyxa till det med kladdkaka. Barnen har lovat att hjälpa till med detta efter skolan.

Min förkylning och träning då? Jo,tack, snuvan lever ännu, kanske aningen något lite bättre än igår. Tog en rejäl whiskey igårkväll för att se om jag kunde få kål på de sista bacillerna. Jag har ännu inte gett upp hoppet om en löprunda imorgonbitti före frukost - 70 minuter i lugnt tempo!

Trevlig helg! ♥


Fortsatt förkylt=Ingen träningBild; vi.sualize.us


Det är fortfarande förkylt, vilket innebär fortfarande ingen träning........Gjorde ju ett litet försiktigt försök i måndags i form av 25 min lugn löpning, men kände mig sämre i tidags igen. Får nog helt enkelt vänta tills snuvan gett med sig.....Drygt!!

Idag ska jag till sjukgymnasten och bli lite knådad, sist var det skönt även om det kändes på mina spända partier, men jag ser fram emot det. Ska ta en  sväng till biblioteket också och låna lite nya böcker. I brist på träning får man göra annat istället. Har precis läst ut Hypnotisören av Lars Kepler och ser fram emot fortsättningen. Läsning är också en skön avkoppling - precis som träningen! ♥


Mindfulness


Bild; vi.sualize.us

Att leva här och nu, är något som jag verkligen skulle vilja bli bättre på! Jag är fenomenal på att ha tankarna på annat håll än det jag håller på med just nu. Träffade min kurator igår och jag fick tips på en bok, Mindfulness i vardagen av Ola Schenström, som definitivt ska läsas. Jag ska också börja med att öva på mindfulness vid tandborstningen! Har satt en liten post-it-lapp på spegeln för att inte glömma. Så i fortsättningen när jag borstar tänderna ska jag helt gå upp i tandborstningen, känslan, smaken, rörelserna mm. Jag började redan igår kväll och något jag märkte, men aldrig tänkt på tidigare är att smaken förflyttar sig i munnen efterhand som man borstar - bara en sån sak! Visst kom det tankar om annat, men det var bara till att försöka mota bort dem och fortsätta fokusera på tandborstningen. Lättare sagt än gjort - dock!

Igår försökte jag mig på ett lättare löppass på 25 minuter. Det kändes riktigt bra och jag skulle gärna vilja springa fortare och fick nästan hålla emot för att inte öka. Idag har dock snuvan försämrats, så det var nog ingen bra idé att springa igår trots allt. Jag som trodde att jag kunde svettas ut de sista bacillerna......

Idag blir det till att ta det lugnt och istället fokusera mera på nära och kära - det är ju Alla Hjärtans Dag ♥


Veckoplanering - Om jag är frisk!


Bild; vi.sualize.us

Ja, OM jag nu är tillräckligt frisk för att träna är veckoplanen enligt följande;

MÅNDAG
Kväll; Löpning 25 min lugnt tempo

TISDAG
Morgon; Yoga

ONSDAG
Kväll; Löpning med intervaller, totalt 40 min

TORSDAG
Morgon; Yoga

FREDAG
Morgon; Löpning 30 min inkl 10 min fartlek

LÖRDAG
Förhoppningsvis skidåkning på Vallåsen!

SÖNDAG
Morgon; Löpning 70 min lugnt tempo
Eftermiddag; Simning 1000 meter

Nu håller vi tummarna för att jag är tillräckligt frisk imorgon bitti! ♥


Det blir inte som man tänkt...


Bild: visualize.us

Den gångna veckan blev inte riktigt som planerat vad gäller min träning. En envis förkylning satte stopp redan i onsdags och jag känner mig nu minst sagt frustrerad över att inte få röra på mig och mest av allt gårdagens inplanerade 10-km runda i solsken grämer mig  att jag inte kunde genomföra.

Om jag ska se det positivt har jag iallafall kunnat vila och ta det lugnt större delen av helgen, eftersom sonen varit iväg på scoutläger fredag-söndag och dottern har sovit över hos två olika kompisar fredag och lördag kväll.

Ikväll tycker jag det känns bättre och hoppas kunna genomföra någon form av träning, helst redan imorgon. Förmodligen byter jag isåfall ut 90-minuterspasset med bodypump/spinning mot ett 25-minuters pass lugn löpning. Hoppas, hoppas.....♥


Förkylt=Ingen träning


MMS-droppar ska bota min förkylning!

Igår när jag vaknade rev det som attan i halsen, men kändes bättre efter frukost och under dagen. Men jag kände samtidigt att det var något på gång i min kropp, så in i det sista avbokade jag löpbandet som jag var så duktig att boka dagen innan.......Tanken var 45 minuters löpning med intervallträning igår.

När jag vaknade idag, då är jag glad att jag skippade träningen igår, har värk i hela kroppen, tung i huvudet och något irriterande i halsen/luftrören - bara det inte är influensa! Ställde också in mitt eferlängtade besök hos sjukgymnasten idag. Det kändes inte rätt att gå dit med smitta och få behandling när hela kroppen värker av förkylning. Får kurera mig i ett par dagar nu och rikta in mig på lördagens 10 km löppass istället. Kanske är detta ett sätt för kroppen att säga - Jag behöver lite vila?! ♥


Måndagsträningen!Igår var det måndag och ny vecka igen. Jag började min precis som vanligt (nästan!) med yoga kl 6.00. Nu när det är så kallt drar man sig lite extra för att stiga upp ur den varma sängen ut till mattan i vardagsrummet....men jag vet ju att det är sååå skönt efteråt.


Bild: fomtoppen.nu

Igårkväll blev det sedan ett lite svettigare träningspass i form at 90 minuter bodypump/spinning. Känns som att jag börjar bli starkare nu och ska kanske fundera på att öka på vikterna lite till nästa gång......Ikväll är det dags för löpning igen! Hoppas att skoskavet sedan i fredags inte spökar för mycket bara! ♥


Träningsvecka 7


Bild; vi.sualize.us

Då var det ännu en ny vecka och det snöööar!

I vanlig ordning kommer här min planerade träning för 7:e veckan i rad;

MÅNDAG
Morgon: Yoga (check!)
Kväll: Bodypump/spinning

TISDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Löpning, 25 min i lugnt tempo

ONSDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Löpning, 15 min uppvärmning, 20 min intervaller, 10 min nerjogg

TORSDAG
Morgon: 30 min crosstraining + 30 min cirkelträning

FREDAG
Morgon: Löpning 25 min i lugnt tempo

LÖRDAG
60 min löpning, ca 10 km (förhoppningsvis ute!)

SÖNDAG
Simning 1000 m
Powerwalk ca 50 min

Då kör vi igång! ♥


Kall helg!


Bild; vi.sualize.us

Denna veckan och helgen har vinterkylan kommit till Skåne. Brrrr. Igår var min plan att springa en 50-minuters runda utomhus, men när termometern står på -11 grader, då är det bara för kallt. Det blev istället gymmet som igår öppnade 8.30. Maken hängde på (vilket resulterade i att vi kom lite för sent), så alla löpbanden var redan upptagna! Jag inledde istället med crosstrainern och hann 5 minuter innan första löpbandet blev ledigt. Detta är dock det sämsta tänkbara, som jag aldrig blivit kompis med. Så inte igår heller! Efter 10 minuter stannar bandet av sig själv!! Och jag vet inte hur man ändrar denna inställning. Blir till att byta maskin IGEN, och springer resterande 35 minuter i behagligt tempo - men med ett skoskav på vänsterhälen!! Frågan är om det var meningen att jag skulle springa överhuvudtaget igår?!?

Efteråt var det väldigt skönt iallafall och när vi kom hem blev det brunch, med äggröra, korv och smoothie, mums!!

Idag blev det istället en rask promenad i -7 grader före frukost. Köpte med goda bullar hem som avnjöts till smoothie, så det blev en god frukost även denna dagen. Maken har jobbat hela dagen och dottern har varit på kalas på Big Bowl. Under tiden var mamma, sonen och jag i stan och fixade lite ärenden!

Nu te och Wallander! ♥


Nöta löpband


Bild; vi.sualize.us

Med -11 grader på termometern då är det bara löpband som gäller - för min del iallafall! I morse var jag upp kl 6 och stod på löpbandet ca 6.20. Efter gårdagens träningsvila kändes det riktigt lätt att springa idag. 30 minuters måttligt tempo stod på programmet och jag hann med 5,7 km.

Imorgon var tanken att springa 50 min lugnt tempo utomhus, men den planen har snabbt reviderats till löpband inomhus istället. Får ta med lite musik i öronen för det finns knappt något tråkigare än att bara mala på i samma tempo - i 50 minuter! Ska hänga på låset kl 8.30 när gymmet öppnar, innan en god lördagsfrukost. Smoothies, ägggröra och korv är tanken, mmmm.....

Men först ska helgen inledas med sedvanligt fredagsmys i form av tacos med barnen (maken jobbar!) ♥


Första vilodagen på 5 veckor


Bild; vi.sualize.us

Idag, 2/2, är första vilodagen sedan jag påbörjade daglig träning den 27/12! Egentligen var planen att gå till gymmet idag också för 30 min vardera av crosstraining och cirkelträning, men jag har lite känning i ena ljumsken och ner i låret, så jag tar faktiskt en välförtjänt vilodag istället! Ja, inte helt kanske, jag körde 40 minuters yoga i morse!

Igår sprang jag iallafall helt enligt mara-programmet, d.v.s 15 min uppvärmning, 25 min intervall 5x800m, samt 10 min nerjogg. Resultatet blev 9,5 km på 50 min. Behöver jag säga att jag är fullt nöjd såhär långt!?

Gårdagen innehöll också ett besök hos en sjukgymnast, för att jag ska försöka lindra mina tinnitus-besvär. Det visade sig att jag är VÄLDIGT spänd i både nacke och axlar. Inte helt oväntat kanske, men jag har ändå inte varit säker, eftersom detta är mitt normaltillstånd! Jag har fått lite övningar - micropauser - att träna på till nästa gång. Jag fick också lite behandling där hon masserade och tryckte på ömma punkter. Men det var riktigt skönt ändå, så jag ser mycket fram emot nästa veckas besök! ♥


RSS 2.0