Nyårslöftet avklarat - check!


Bild; runnersworld.se

Dag 31 och Nyårslöftet är avklarat! Fast jag kommer att fortsätta köra på. Detta var mycket lättare än jag trott och nu har det istället blivit en vana jag inte vill vara för utan! Kanske vissa dagar "bara" blir en promenad, men det är ju bättre än inget, eller hur? Det jag kommer att sakna är alla inspirerande inlägg och kommentarar från övriga deltagare. Tänk så mycket det gör att läsa om andras träning, fast vi inte ens känner varandra!

Idag blev det iallafall 30 minuters crosstraning och 10 minuters rodd. Imorgon står löpning på programmet igen!

Hej och hå, here we go! ♥


Nedräkning nyårslöftet


Bild; runnersworld.se

Nedräkningen har börjat vad gäller Nyårslöftet och det känns faktiskt lite vemodigt får jag erkänna. Trodde aldrig att det skulle gå såhär lätt ändå. Tvärtom, jag känner mig mycket piggare och starkare än någonsin. Och jag vill hemskt gärna fortsätta sålänge kroppen känns såhär. Hoppas det blir en fortsättning!

Min träning för kommande vecka ser iallafall ut såhär;

MÅNDAG
Morgon; yoga 40 min
Kväll; bodypump/spinning 90 min

TISDAG
Morgon; 30 min crosstraining och 10 min rodd

ONSDAG
Morgon; yoga 40 min
Kväll; Löpning totalt 50 min varav 25 min intervall

TORSDAG
Morgon; 30 min crosstraining och
30 min cirkelträning på gymmet

FREDAG
Morgon; yoga 40 min och
Löpning (alt. crosstraining) 30 min + 10 min rodd

LÖRDAG
Löpning 50 min ute i lugnt tempo

SÖNDAG
Simning minst 1000 m och powerwalk ca 50 min

Då kör vi på detta! ♥


Helgens träning mm.


Härlig strandvy....

Då är ännu en helg snart till ända och den har gått lika fort som vanligt. Igår, lördag, tog vi oss i kragen och frostade av frysen. Vi insåg att det förmodligen inte kommer att bli mycket mer vinter än såhär detta året. När vi var klara med det snörade jag på löpskorna och begav mig ut på en 60-minuters runda i lugnt tempo, helt enligt 26-veckors schemat inför sommarens maraton. Tog min favoritrunda ner längs stranden, men det var ganska svårsprunget där då stranden mest bestod av tång och vid vattenbrynet var det halt som bara den. Det blev iallafall en runda på 9,7 km.

Under tiden var maken och barnen och uträttade lite ärenden, så efter lunch festade vi på semlor, kaffe och konjak framför brasan, mmm....På kvällen skulle dottern iväg på kalas, men hade blivit lovad skjuts av en kompis, vilket var lyxigt för oss såhär på lördagkvällen!

Idag har sonen spelat fotboll, vintercup, vilket innebar 3 matcher. Dottern och jag hann se första matchen men åkte sen iväg på simning. Själv passade jag såklart också på att simma. Det blev 1000 m bröstsim och sedan försökte jag mig på frisim. Det blev knappt 2 längder (med uppehåll emellan).....här får nog övas.......

Efter simningen hämtade vi sonen och maken på fotbollen för skjuts hem, sen bar det iväg igen. Denna gången på hopprep. Under tiden tog jag en snabb (och kort) powerwalk, det blev 4 km på 40 minuter.

Nu har barnen kommit säng och jag ska bänka mig i TV-soffan framför Wallander! ♥


Dag 27, lite närmare delmålet


Bild; runnersworld.se

I morse stod jag som planerat på löpbandet kl 6.10 för att springa i 50 minuter, varav 25 minuters intervallträning. Jag hann med 9.4 km, SÅ mitt delmål att klara milen på 50 minuter känns inte helt avlägset nu!! Nyårslöftet börjar nu närma sig slutet, vilket jag tycker känns ganska vemodigt. Tänk så lätt man har lyckats få in en rutin - att träna något varje dag. Och det har inte ens varit svårt! Som jag känner nu kan jag lätt fortsätta ytterligare en månad. Maratonprogrammet som jag följer innebär ju löpning 4 gånger i veckan, utöver detta vill jag ju också hinna med annat såsom bodypump/spinning och simning. Så det får nog bli iallafall 6 dagar i veckan! Bara man får hålla sig frisk och skadefri såklart! ♥


Löpning och Zumba!


Bild; runnersworld.se

Igår, onsdag, startade jag precis som planerat med 40 minuters skön yoga innan övriga familjen väcktes. Jag har sagt det innan, att det är tungt att stiga upp kl 6 MEN det är sååå skönt efteråt, eftersom kroppen vaknar till liv under tiden......

Igårkväll, medan sonen tränade fotboll, passade jag på att köra löpning, helt enligt maraprogrammet - d.v.s 37 minuter, fördelat på 10 minuters uppvärmning - 12 minuter tempo ( för mig innebär detta en hastighet 12-12,5 km/timmen) - och 15  minuters nerjogg. Efteråt kändes det jättebra, nästan lite som att jag borde kunnat ta i lite mer. Men det får bli nästa gång. Mina tidigare ömma benhinnor gjorde sig iallafall inte till känna igår, så det är nog samtidigt bra att skynda långsamt.

Ikväll - 60 min Zumba! Och ja, även denna dag startade med 40 min yoga! ♥


Dagens träning - check!


Bild; runnersworld.se

Idag klockan 9 var dagens träning redan avklarad - skönt!! Började i vanlig ordning med 40 minuters yoga, hemma före frukost och fortsatte sedan på gymmet med 30 minuters crosstraining och 10 minuters rodd. Jag är förvånad att det inte känns mer i kroppen, med tanke på att jag tränade 90 minuter bodypump/spinning igårkväll....Kanske börjar kroppen bli något sånär vältränad ?! Funderar ibland på att sova över på en tältsäng på gymmet :)

Nu har det varit löpvila ett par dagar, men imorgon - då är det dags igen!! ♥


Ny träningsvecka!


Bild: vi.sualize.us

Då var det måndag och ny vecka igen. Efter gårdagens snälla träning (50 min powerwalk) är jag nu laddad för en tuff träningsvecka, som är tänkt såhär;

MÅNDAG
Morgon: Yoga - check!
Kväll: Bodypump/spinning 90 min

TISDAG
Morgon hemma: Yoga
Morgon gymmet: 30 min crosstraning + 10 min rodd

ONSDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Löpning 37 min varav 12 min tempo

TORSDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Zumba

FREDAG
Morgon: Löpning med intervaller, totalt 50 min

LÖRDAG
Löpning ute, 60 min i lugnt tempo

SÖNDAG
Simning 1000 m och powerwalk ca 1 timme

Då kör vi igång! ♥


SPA-helg


Löprunda i soluppgång.......

I fredags eftermiddag åkte som sagt maken och jag till Ystad för att tillbringa ett dygn på Spa. Jag har varit där förr och kände mig nästan som hemma, men för maken var det första och förmodligen inte sista gången! På kvällen åt vi en god 4-rättersmiddag med tillhörande drycker och var riktigt mätta och belåtna när vi ätit färdigt runt 23-tiden!

I lördags morse ringde min klocka 7.30, då jag bestämt mig för att springa min 60-minuters-runda (ca 9 km) före frukost. Tog det väldigt lugnt, men det var skönt att komma ut och få luft i ansiktet. Behöver jag nämna att frukosten smakade ÄNNU bättre än vanligt ?! Innan hemfärd tillbringade vi ytterligare några timmar i spa-avdelningen och avslutade med afternoon-tea innan hemfärd.

Igår kväll sov en av sonens kompisar över och idag har de byggt lego nästan hela dagen. Maken har jobbat och dottern har varit hos en kompis fram till hon skulle iväg på hopprep. Själv har jag städat! Dagens träning blev dock av det lite mesigare slaget, 50 minuters powerwalk (5,3 km), men jag inbillar mig att kroppen behöver lite lugnare dagar också. Idag var en sådan dag.

Får se om jag orkar sitta upp och se Kurt Wallander innan sänger kallar. Imorgon är en ny vecka. ♥


Fredagslyx!


Bild; ysb.se

Fredag igen och min morgon började, som vanligt får jag kanske säga, med ett besök på gymmet. Idag blev det 30 min crosstraining och 10 min roddmaskin. Jag blev dock lite besviken på crosstranings-maskinen idag när jag valde "random", som sist. Högsta nivån jag kom upp i var 11 och pulsen kom aldrig högre än 80! Förra gången var jag uppe och jobbade på 15 och pulsen kom som högst upp i 170! Det var inte samma maskin, så jag misstänker att inställningarna kan skilja sig mellan maskinerna.

I eftermiddag åker maken och jag till Ystad Saltsjöbad för lite "Fredagslyx". Min födelsedagspresent till honom. Jag har varit där några gånger tidigare men för maken är det första gången någonsin på SPA. Han ska också få en behandling som var presenten från mina föräldrar. Hoppas han gillar det! Ikväll får vi 4-rättersmiddag och efteråt frukt och bubbel i SPA-avdelningen mmmmmm........♥


Träningen fortsätter....


Bild: runnersworld.se

Träningen fortsätter och fortsätter......det känns som det är det enda som finns i mina tankar just nu och tiden går ännu fortare än vanligt.

Igår, onsdag, blev det uppstigning med tuppen igen för att ställa mig på löpbandet strax före 6.30. Där avverkades totalt 45 min löpning varav 20 minuters intervall, 4 x 800 m. Det kändes riktigt bra! Tänk vad extra energi man får av morgonträning! Detta höll jag inte med om för ett eller två år sedan.......

Idag steg jag upp lika tidigt men tog en mjukare start på dagen med 40 minuters yoga före frukost och innan barnen skulle väckas. Ikväll har jag det svettiga passet att se fram emot - 60 minuters zumba! ♥


Träningsdag 16 och 17


Bild; runnersworld.se


Här rusar dagarna iväg, och ännu mer nu när jag har ett så fulltecknat träningsschema! - Men än så länge är det bara kul och jag hoppas inte det är inbillning, men jag känner mig faktiskt också piggare!

Gårdagen började med 40 minuters yoga kl 6 på morgonen (hemma i pyamas!) och sedan blev det 20 minuters rask promenad när jag följde barnen till skolan. Igår kväll tog jag det "riktiga" passet, d.v.s. 90 minuters bodypump/spinning - en riktig genomkörare av hela kroppen. Sååå skönt!

Idag ringde klockan igen 6.00 för att vakna upp till ett skönt yogapass och det blev 20 minuters promenad till/från skolan även idag. Maken gick i förväg till gymmet och jag anslöt för att ersätta 25 minuters löpning med 30 minuters crosstraining istället. Mina benhinnor gillar inte riktigt löpning 4 dagar i veckan, speciellt inte när det handlar om fart- och backintervaller......Idag testade jag inställningen "random" på maskinen vilket var betydligt roligare (och jobbigare!) än att bara mala på i samma tempo, som jag gjort tidigare. Så får det bli också i fortsättningen - när jag inte kan springa alltså! Imorgon är planen iallafall löpning med fartintervaller tidigt på morgonkvisten.....♥


Veckan som kommer


Bild: vi.sualize.us

Likabra att sammanställa kommande veckas träning redan nu, så att det blir ordning på torpet!

MÅNDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Bodypump/spinning, 90 min

TISDAG
Morgon; Yoga och 30 min crosstraining

ONSDAG
Morgon; 45 löpning, varav 20 min intervall (4x800m)

TORSDAG
Morgon; Yoga
Kväll; Zumba

FREDAG
Morgon; 30 min crosstraining

LÖRDAG
Morgon; 60 min löpning (utomhus!)

SÖNDAG
Eftermiddag; 1000 m simning

Bäst att komma i säng, så att man är fit for fight imorgon bitti!

Godnatt ♥


Helgen som gått


Bild: runnersworld.se

Då har ännu en helg passerat och 2 veckor av det nya året. Därmed har jag också idag tränat sammanlagt 20 dagar i följd! Helt fantastiskt och kroppen känns hur bra som helst. Visst, lite öm är man här och var men inte värre än att man kan fortsätta. Det gäller att variera träningen så att det inte blir enformigt (både fysiskt och mentalt!)

Igår, lördag, var 14:e dagen av utmaningen och det blev 90 minuters kombinationspass av bodypump/spinning. Eftersom det var så soligt väder (för ovanlighetens skull) gick hela familjen ut på en promenad på eftermiddagen, men fy sjutton vad det blåste kallt.....När vi kom hem konstaterade jag att vi hade lä på terrassen, så jag tog fram en brasse-stol och satte mig med en filt och njöt med näsan i vädret en halvtimme - härligt!

Idag, söndag, hängde jag på låset igen när gymmet öppnade 8.30 och var först in genom dörrarna. Det blev 50 minuter på löpbandet med 5x30 sekunders backintervaller. Jag hann springa 9.1 km och var jättenöjd! Maken har jobbat hela dagen och sonen har varit på kalas på simhallen. Jag åkte då till stan med dottern och mormor för att dottern skulle få använda sitt present kort från i julas på Build a bear. Det blev storhandling och hon fick skjuta till lite med egna pengar. Lunch på Mc Donalds och sedan kaffe och semla hos mormor och morfar. Ikväll badade vi bastu innan middagen som blev chili con carne. Sammanfattningsvis en bra helg tycker jag! Nu strax sängen och lite bokläsning. ♥


Fredagen den 13:e


Bild; runnersworld.se

Idag var jag tidigt på gymmet, närmare bestämt kl 6.15 för att avverka 30 minuters crosstraining. Egentligen skulle jag sprungit 30 minuter enligt 26-veckorsprogrammet som jag följer inför sommarens maraton. Benhinnorna är dock fortfarande lite ömma så jag vill ta det försiktigt så att det inte blir värre, och att man inte kan träna alls! DET hade ju varit en katastrof! Och 30 minuters crosstraining gör en rejält svettig och höjer pulsen till max, så det borde fungera lika bra!

Det blev också en rask promenad med barnen till skolan, och hem igen på morgonen innan styrkepasset som bestod av möbelflytt från ett av våra kontor till ett annat.....Jag har nog gjort mitt idag! Trevlig helg! ♥


Clean - Ren doft


Bild; parfym.se

Igår klickade jag hem de här dofterna, som jag ser fram emot! Mina parfymer börjar ta slut och jag har fått tips om att dessa dofter ska vara riktigt fräscha! Ett bra pris var det också, 499:- för 4 flaskor! Det är väl var en flaska normalt kostar?! ♥


Träningsdag 12/31


Bild: runnersworld.se

Då är man inne på dag 12 av 31 avseende Nyårslöftet. För min del är det egentligen dag 17, eftersom jag startade med daglig träning redan den 27/12! Wow, och nu är man beroende! Får jag bara hålla mig frisk och skadefri, så tror jag att detta kan bli en ganska angenäm vana!

Dagen började som igår med 40 min yoga innan övriga familjen vaknade. Efter frukost blev det 20 min promenad när jag följde barnen till skolan, skönt att få lite luft i ansiktet också. Jag saknar mina löprundor utomhus av den anledningen, men sålänge det är mörkt, regnigt och blåsigt föredrar jag ändå löpband. Fördelen med löpband är också att man lättare håller koll på fart, tid, och sträcka, samt kan köra intervaller mer effektivt. Igår kväll blev det löpning med fartintervaller, sammanlagt 40 minuter, men benhinnorna känns lite ömma till mitt stora förtret....

Ikväll blir det iallafall 60 minuters svettigt zumbapass och imorgonbitti byter jag ut 30 minuters löpning mot crosstraining istället! Borde gå lika bra, eller hur? ♥


Träningsbubbla


Bild: runnersworld.se

Just nu känns det som att jag lever i en träningsbubbla, tankarna kretsar hela tiden kring träningen som komma skall. Även mina måltider finns med i tankarna. Ju mer jag tränar ju hungrigare blir jag ju också.

Igårkväll blev det 90 minuters kombinationspass med bodypump/spinning. Nu på morgonen har jag vaknat upp med 40 minuters yoga- så skönt! Barnen började på sin nya skola idag, som nu ligger dryga 10 minuters promenadväg hemifrån, så det blev också en rask promenad fram och tillbaka. Ikväll hoppas jag att min benhinnor vill springa 40 minuter med 4 x 3min fartökningar.....♥


Veckoplanering


Bild; visualize.us

Höll på att glömma veckans träningsplan! Halva min kalender är fullklottrad med träningspass och såhär ser det ut;

MÅNDAG
Morgon: Löpning 30 min - check!

TISDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Bodypump/spinning, 90 min

ONSDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Löpning 40 min med 4x3 min fartökningar

TORSDAG
Morgon: Yoga
Kväll: Zumba, 60 min

FREDAG
Morgon: Löpning 30 min

LÖRDAG
Morgon: Bodypump/spinning, 90 min

SÖNDAG
Morgon: Löpning 50 min med 5x30 sek backintervall

Bäst att jag hoppar i säng för att orka, godnatt! ♥


2 veckor med daglig träning!


Bild; runnersworld.se

Idag går jag in på min tredje vecka med daglig träning (började 27/12) och vad gäller Nyårslöftet 2012 var det idag - dag 9! Fortfarande känns det oförskämt bra, bortsett från att benhinnorna är lite ömma......Jag får nog varva löpningen med annat när det börjar känns lite FÖR bra. Imorse avverkades 30 minuter på löpband, det blev 5,6 km. Största krysset i taket idag var ändå att maken var på gymmet FÖRE mig och jag var där kl 6.45!! Tror att Nyårslöftet kan inspirera på många sätt.....Imorgon blir det en löpfri dag, istället blir det kombinationspass på 90 minuter med bodypump och spinning. Längtar.....♥


Städa ut julen, varvat med träningDenna helgen har gått åt till att städa ut julen......av någon anledning inte alls lika kul som att julpynta .... Igår packade vi ihop alla julsaker och påbörjade dammtorkningen (fy sjutton vad dammigt det blir på några veckor!) Idag ska vi fortsätta med städningen....

Däremellan har jag självklart också hunnit med min dagliga träning! Igår blev det ett kombinationspass av bodypump och spinning på 90 minuter och idag hängde jag på låset när gymmet öppnade 8.30, för att avverka 40 minuters löpning med 5 x 30 sekunders backintervall! Så skönt det är med daglig träning och jag uppskattar mer och mer att träna på morgonen - man får så mycket extra energi inför hela dagen! ♥


Äntligen soool!!


Vår älskade strand!

Idag blev det äntligen en löprunda utomhus - och i solsken!! 8,5 km avverkades på lugna 57 minuter, men på stranden blev det till att springa i den lösa sanden och uppe bland klitterna, eftersom vattnet och tången låg högt vid strandkanten. Det höll också på att sluta illa med träningen idag, då jag vrickade foten på en kotte...men det känns ok nu, som tur är. Nu när man kommit igång med daglig träning! Gårdagen var löpfri, istället blev det 60 minuter svettig zumba! Så taggad man blir av alla flitiga som hakat på Runners Worlds nyårslöfte ! ♥


3/1 - Inleddes med bodypump


Bild: formtoppen.nu

Årets tredje dag inleddes för min del med ett Bodypump-pass på 60 minuter. Ingen löpning idag alltså. Senare idag ska pappa firas - han fyller 70 idag - Hipp, hipp hurra!!! ♥


Nytt år - Ny vecka!


Bild: vi.sualize.us

Då var man igång med ett nytt år - och ny vecka igen! Jag är supertaggad inför Nyårslöftet 2012 genom Runners World (att träna något varje dag under hela januari). I morse var jag uppe med tuppen 6.30 och stod på löpbandet 6.50 för 25 min löpning i lugnt tempo - allt enligt 26-veckorsprogrammet som nu är inne på andra veckan;

MÅNDAG
25 min löpning i lugnt tempo, det blev 4,5 km

TISDAG
Bodypump

ONSDAG
Morgonyoga och
löpning med intervaller 3x3 min, totalt 35 min

TORSDAG
Morgonyoga och Zumba

FREDAG
Löpning 50 min
(förhoppningsvis ute i solsken!)

LÖRDAG
Bodypump/Spinning

SÖNDAG
Löpning 40 min med 5x30 sek stigande

Då kör vi igång 2012! ♥


Nyårslöftet 2012


Bild: vi.sualize.us

Vilken trevlig kväll det blev igår! Vi blev ju oväntat hembjudna till en av sonens kompisar och var 19 personer. En blandad kompott av människor kan man säga. Vi hade blivit tilldelade olika uppgifter och vi fick uppgift att göra förrätten - en laxrulle med fyllning av creme fraiche, avocado och äpple bl.a. Till huvudrätt serverade värdparet helstekt oxfilé toppad med lingon, till det ugnsrostade potatis och palsternacka, broccolli samt god sås. Till efterrätt serverade chokladmousse och självklart en massa goda drycker till alla rätterna.

Barnen sov hos mina föräldrar som praktiskt nog bor på samma gata som festen var, så maken och jag promerade hem vid 2-tiden.

Eftersom jag bestämt mig för att haka på RunnersWorlds Nyårslöfte (träna något varje dag hela januari) så pallrade jag mig iväg till gymmet runt lunchtid för att springa 30 min i lugnt tempo på löpband, varvat med 5 x 30 sekunder stigande underlag. Det kändes trots allt riktigt bra både under och efteråt.

Nu i eftermiddag har vi varit på bio och sett Alvin & gänget 3, då höll jag däremot på att somna........Väntar på en tvätt som ska hängas upp, sen väntar sängen på mig! ♥


RSS 2.0