Gott Nytt TräningsÅr!

 
 
Då har sista veckan för 2013 och första för 2014 inletts! Själv är jag ledig denna måndag och funderar just nu på hur veckans träning ska se ut. Efter 3 träningsdagar på raken (fredag - 30min löpning och 45 min styrka, lördag - 30 min CxWorx och 60 min spinning, samt söndag - 12 km löpning) känner jag att det behövs en vilodag, så jag flyttar dagens träningspass till imorgonbitti istället. Därmed kommer denna veckan att se ut som följer:
 
MÅNDAG
Vila
Ev lite simning på simhallen med barnen
 
TISDAG
30 min stegrande löpning + 45 min bålstyrka
 
ONSDAG
49 min intervall-löpning, 8x2 min
 
TORSDAG
Bodypump ELLER Caveman(!)
 
FREDAG
Vila
 
LÖRDAG
30 min stegrande löpning + 45 min bålstyrka
 
SÖNDAG
15 km löpning
 
GOTT NYTT TRÄNINGSÅR!! ♥

SPA-helg

Bild: ysb.se
 
Helgen har mannen och jag spenderat på Ystad Saltsjöbad, med härlig behandling, julbord och show. Idag har vi bara slappat på spa:et. Mannen har varit sjuk hela den gångna veckan men är på bättringsväg, så det var skönt att vi kunde komma iväg. Själv har jag börjat få igång min träning igen efter förkylningen för ett par veckor sen, men såå snabbt kroppen degar till sig.... Var på bodypump i torsdags efter 2 veckors uppehåll, och vad det har känts i kroppen...! Kommande vecka ska se ut såhär, trots julbord, julstök innan avfärd mot Göteborg på lördag:
 
MÅNDAG
60 min Styrkeövningar
 
TISDAG
Vila
 
ONSDAG
46 min intervaller (7x2min)
 
TORSDAG
60 min bodypump
 
FREDAG
60 min Styrkeövningar
 
LÖRDAG
12 km löpning
 
GOD JUL ♥

Vinterbad

BIld: www.kallbadhus.se
 
Förra veckan blev som sagt ofrivilligt träningsfri p.g.a höstens första (och förhoppningsvis sista) förkylning. I förmiddags var jag ute på en drygt 12 km lång runda i ganska lungt tempo, medan dottern tränade gymnastik. Eftermiddagen har jag tillbringat med bästa väninnan på Bjerreds Kallbadhus, där vi inledde med en god brunch (som satt extra fint) efter en lååång och blåsig promenad längs bryggan ut till kallbadhuset. Blåsten gjode såklart inte ett kommande bad speciellt tilltalande, men efter att ha suttit en stund i bastun tog vi mod till oss och gick i, det 7-gradiga vattnet! Tre gånger t.o.m badade vi - och det blev skönare för varje gång! Värre än såhär tror jag inte det blir, även om det skulle vara kallare i luften och i vattnet, för blåsten var inte nådig. Efteråt kände man sig riktigt, riktigt sund! Känns som jag fått ny energi inför kommande träningsvecka:
 
MÅNDAG
30min löpning i stigande tempo
45 min styrkeprogram
 
TISDAG
Vila
 
ONSDAG
46 min löpning med intervaller, 7x2min
 
TORSDAG
Bodypump
 
FREDAG
30 min löpning
45 min styrkeprogram
 
LÖRDAG
30 min CxWorx
60 min spinning
 
SÖNDAG
15 min löpning
 

RSS 2.0