Snart så....

 
Inte bästa bildkvaliteten, men detta är vad som snart väntar oss.... Har därför haft såå mycket att göra den gångna veckan, både på jobb och hemma, men ikväll firar vi att vi äntligen har semester!
 
Självklart har jag också hunnit med min träning, fast igår blev det en miss..... Var tvungen att göra lite inköp på Lindex och var optimist som trodde jag skulle hinna före bodypumpen, men tji fick jag! Kom precis när de börjat med uppvärmningen, så det var bara till att hitta på något annat istället. Blev en runda cirkelträning på egen hand, eftersom det var styrka som var inplanerat för dagen.
 
Idag har stod backintervaller på programmet, så det blev totalt 37 min, varav 15 min uppvärmning, 2 x 6st 30-sekundare med 10 graders/procent lutning och avslutningsvis 12 min nerjogg. Inte speciellt jobbigt.
 
Imorgon när vi lämnat dottern på skolan ska maken och jag köra sista passet innan resan, jag ska springa 60 min i lugnt tempo och köra 30 min bålövningar, sen är jag redo! Självklart följer löparkläderna med och 3 pass är inplanerade den kommande veckan! ♥

Långrunda i medvind och motvind

Skanör i motvind
 
Idag stod långrunda 20 km på programmet, vilket jag också genomförde. Det var en blåsig morgon, så dottern och jag fick en frisk promenad till hennes gympaträning. Därefter påbörjade jag mina, för dagen, 20 km. Jag bävade lite för vinden, men det kändes över förväntan då jag sprang inne bland träden, även när jag kom längre och sprang över kanalen kändes det helt ok. Jag anade dock att det skulle vända någon gång, då jag även skulle springa tillbaka.... Mycket riktigt, ungefär halvvägs vänder det också till mot-/sidovind. Detta följer mig sen hela vägen hem. Jag kom iallfall hem till slut och klockan stannade på 2 tim 5 min och 15 sek, samt 19,45 km. Jag är nöjd! Just nu känns det mest i magmusklerna efter cxWorx:en igår....
 
Veckan som kommer ska såklart också innehålla träning, även om vi på fredag åker söderut för härlig skidåkning!
 
MÅNDAG
Morgonyoga 45 min
Kvällspromenad ca 45 min
 
TISDAG
Bålövningar 20 min
48 min löpning i lugnt tempo
 
ONSDAG
Morgonyoga 45 min
Bodypump 60 min
 
TORSDAG
Löpning backe, 37 min varav 6st 30sek backlöpning
 
FREDAG
Bålövningar 30 min
60 min lugn löpning
 
Sen kör vi! ♥

Dessa löpband...

 
Idag var planen att hänga på låset kl 6 när gymmet öppnade och det gjorde jag nästan...parkerade bilen när de öppnade dörrarna. Inledde sen med 20 min bålstyrka, 5 olika bålövningar samt armhävningar. Jag hann 2 omgångar av varje. Därefter en trappa upp för att springa 48 min i lugnt tempo, som stod på programmet. 3 av löpbanden var redan upptagna och 2 lediga, ett av dem det jag brukar använda. Men gick det att starta då?! Nä - jag provade att stänga av och sätta igång samt att dra ut sladden, men det ville inte...Det andra som jag normalt inte gillar att använda fick duga, men detta hade fastnat i ett högt lutningsläge som inte gick att få ner.......Fick alltså vänta i 20(!) minuter på ett ledigt band. Då jag har ganska begränsat med tid på morgonen fick jag helt enkelt korta ner passet lite, det blev ändå drygt 45 min och 7,7 km. Valde att öka lutningen 0,5 grad/procent mer än vanligt (har normalt 1) och det kändes mer än man tror... ♥

Dagarna som gått...

 
Det känns som att dagarna och veckorna rusar snabbare och snabbare..... Jag får helt enkelt sammanfatta de senaste dagarna som gått:
 
MÅNDAG
Inledde med 45 min yoga på morgonen och avrundade kvällen med en rask promenad på ca 40 min medan barnen var på sina respektive träningar (gympa och pingis)
 
TISDAG
Avverkade 1 timmes intervall-pass direkt på morgonen, det blev 10,8 km. Inledde med 15 min uppvärmningsjogg och därefter 6st 3-minutare i 13 km/h (2st i 12km/h) med 3 min joggvila emellan. Avslutade med 12 min nerjogg, kändes riktigt bra!
 
ONSDAG
Inledde även denna morgon med 45 min yoga och det var den enda träningen för den här dagen. Kvällen gick åt till städning (också en form av träning?!)
 
IDAG, TORSDAG
Jag försöker få till ett bodypump-pass i veckan och det blev så i morse. När jag kom hem från jobbet idag blev det en promenad i solskenet medan sonen var på dansträning.
 
Imorgon bitti står löpning på programmet igen, 48 min i lugnt tempo....Jag ska också hinna med iallafall 2 omgångar av bålprogrammet. Detta innebär tidig uppstigning imorgon, därför ropar sängen på mig nu! ♥

Träningsplan för vecka 11

 
Efter 3 timmar i bil hem från Göteborg, var det skönt att komma ut på en promenad, trots snöyra och blåst...4,89 km blev det på tiden 44,39 min, medan dottern tränade hopprep. Ikväll har vi planerat in kommande veckas matsedel och maken och jag har även planerat in våra träningspass/dagar. Såhär ser kommande vecka ut för min del:
 
MÅNDAG
45 min yoga och ca 1 timmes promenad
 
TISDAG
60 min löpning inkl 6st 3-minuters intervaller
 
ONSDAG
45 min yoga och ca 1 timmes promenad
 
TORSDAG
60 min bodypump
 
FREDAG
20 min bålstyrka och 48 min löpning
 
LÖRDAG
30 min CXWorx och 60 min RPm
 
SÖNDAG
125 min löpning - 20 km
 
Nu, en ny spännande thriller på 4:an, The following

Lördag med 18 km i Skatås

 
I helgen har vi varit i Göteborg för att fira svärfars födelsedag. Jag passade samtidigt på att hinna med helgens inplanerade långrunda (18km) enligt programmet. Då jag inte har någon klar löprunda i Göteborg, begav jag mig till Skatås, där jag vet att det finns flera olika löprundor att välja på. Jag tänkte springa 18-km-rundan, men kom såklart på fel spår efter ett tag och hamnade på 8-km-spåret....Efter första varvet fick det bli 10-km-spåret också. Tidsmässigt är det inget att skryta om, då det var väääldigt backigt, men jag är nöjd som iallafall sprang sträckan som jag skulle och miljön var fin att njuta av. Det blev enligt min gps 17,27 km på tiden 1:59:22. ♥

Backintervaller

 
Idag stod backintervaller på programmet. Jag inledde med 15 min uppvärmning i 10km/h, därefter 6st 30-sek i 10 graders eller procents lutning (vet inte vilket det avser?) med 2,5 min joggvila emellan. Avslutningsvis ca 10 min nerjogg i 11-10,5 och 10 km/h. Det blev 7 km på 41.17, kändes inte alls speciellt ansträngande....Kanske för lite lutning? Imorgon blir det avfärd mot Göteborg för att fira svärfar på lördag, ska få till ett långpass i Skatås också är det tänkt! ♥

Tisdagsintervaller och onsdagsbodypump

 
Igår, tisdag, startade dagen med intervallpass strax efter kl 6.... Inledde med 15 min uppvärmning, därefter 6st 3-minutare i varannan 13 resp 12 km/h med 3 min joggvila emellan. Avslutade med 10 min nerjogg. Totalt blev det 60 min och 10,7 km. Däremellan blev också 2st ofrivilliga toalettbesök - inget ovanligt alls för mig när jag springer direkt på morgonen - men väldigt irriterande!
 
 
Idag blev det en löpfri dag, istället valde jag bodypump, som jag helst vill hinna med en gång i veckan, som alternativ träning. Direkt efter jobb, hämtning av dotter hos kompis och snabb sväng hem om för att byta om, for jag sen iväg igen på ett 60-minuters styrkepass. Känns alltid så skönt i kroppen efteråt... Imorgon blir det löpning igen - backintervaller! ♥
 
 

Härlig långrunda och snart ny vecka

 
Idag fick jag äntligen till en långrunda på 15,5 km som avverkades på tiden 1:34:50 och vädret visade sig för en gångs skull på sin allra bästa sida, med sol och blå himmel. Vinden var dock lite vass och självklart hade jag en aning motvind på returen...Det kändes iallafall helt ok i kroppen, och även såhär några timmar efteråt känns inget speciellt utöver normalt. Om vi ska summera veckan som gått innan vi planerar den kommande ser det ut såhär: 2st yogapass á 45 min, 3 st promenader om totalt 16,7 km, 3 st löppass om totalt 31,8 km, 1 pass bodypump 60 min, 1 pass CXWorx 30 min, 1 pass RPM 60 min, samt 30 min bålstyrka! Jag känner mig faktiskt ganska nöjd.
 
Hur ser då planen ut för kommande vecka:
 
MÅNDAG
Morgon: 45 min yoga
Kväll: ca 1 timmes promenad
 
TISDAG
Morgon: 60 min löpning, 9-10 km inkl 6x3min fartökningar
 
ONSDAG
Morgon: 45 min yoga
Kväll: 60 min bodypump
 
TORSDAG
Kväll: Promenad
 
FREDAG
Morgon: 20 min bålstyrka och 40 min löpning inkl 6x30sek backe
 
LÖRDAG
Långrunda 18 km, ca 115 min
 
SÖNDAG
Kväll: Promenad ca 45 min
 

Träning fredag och lördag

 
Fredagen startade som vanligt tidigt på gymmet och på dagens program stod 30 min bålstyrka (5 olika övningar samt armhävningar som jag gör med 3 reps). Därefter 36 min löpning som blev 6,4 km.
 
 
Idag, lördag, startade något senare med god frukost i form av smoothie och äggmacka, sedan var maken och jag redo för dubbelpass bestående av 30 min CXWorx och därefter 60 min RPM. Kan säga att det känns i kroppen att jag tränat 3 dagar på raken, även om det varit varierad träning. Nu väntar kvällsmys med barnen och en av sonens kompisar, då maken jobbar. Imorgon ska jag ut på årets första långrunda - får jag nog kalla det... har inte sprungit längre än 12 km hittills i år...Ska iallafall komma över 15 och jag har beställt vårsol! ♥

RSS 2.0