Vilket härligt löparväder!

 
Idag var det verkligen perfekt löparväder, kanske aningen mycket vind längs stranden, men annars så härligt!! Benen kändes trots det något tyngre än de senaste dagarna, så de 12,08 km tog 1.15 att springa.... Tränar just nu inför årets sista lopp, Yddingeloppet, som är just 12 km. Dock betydligt mer kuperat än mina träningsrundor hemmavid.... Resten av dagen har gått åt till att storstäda dotterns rum och se till att hon äntligen fick sin efterlängtade nya säng på plats, samt ett nytt lååångt skrivbord för pysselverkstad mm. Behöver jag nämna att jag just nu är ganska mör i kroppen....? Ändå är det nu dags att planera kommande veckas träning:
 
MÅNDAG
30 min löpband, stegrande (öka varje km)
styrkeövnngar,ca 40 min
 
TISDAG
Vilodag (ev promenad)
 
ONSDAG
Intervaller, 6x2 min i 13,5km/h med 1 min joggvila mellan,
totalt 43 min löpning inkl uppvärmning & nerjogg
 
TORSDAG
Bodypump
 
FREDAG
45 min styrkeövningar
Ca 40 min löpning, fartlek
 
LÖRDAG
30 min Cxworx och 30 min crosstrainer
 
SÖNDAG
15 min löpning
 
 
 
 

Löparfesten i Skanör-Falsterbo

Medalj fick alla, oavsett hur det gick...
 
Igår sprang jag halvmara i Skanör-Falsterbo. Det var fjärde gången för mig i det loppet och hittills har jag gjort mina bästa tiden för året på just detta lopp. Dock inte i år.... Förra året sprang jag på 1.54 (mitt personbästa på halvmara) men i år ville det sig inte riktigt, de första km kändes riktigt bra och jag höll ett bra tempo, dock för högt skulle det strax visa sig. Efter 3 km fick jag håll och detta släppte aldrig riktigt. Första milen sprang jag på strax under 54 min, vilket var riktigt bra för att vara jag, men sen kändes det som att det bara gick utför... Fick även göra ett toa-stopp efter 16 km (som tur var har mina föräldrar ett hus längs banan, där de hejade på tillsammans med dottern och maken). I mål kom jag på 2.03 (eller 2.01 kanske, om vi räknar ifrån toa-stoppet).
 
Sista milen var en enda plåga kändes det som och det  blev inet det resultatet som jag hoppats på (1.50, en magisk (och nästan omöjlig) gräns för mig just nu). Det är bara att glömma och kämpa vidare, kommande träningsvecka ser ut såhär:
 
MÅNDAG
Styrkepass, 45 min
Ev. promenad ca 45 min
 
TISDAG
Vilodag
 
ONSDAG
Löpning ca 45 min med intervaller, 5x3min i 13 km/h med 1,5 min joggvila mellan
 
TORSDAG
Bodypump 60 min
 
FREDAG
Styrkepass, 45 min
 
LÖRDAG
CXWorx 30 min
Crosstrainer 30 min
 
SÖNDAG
Löpning 12 km
 

Höst på gång

Bild: ribersborgskallbadhus.se
 

Igår premiärbadade jag på Ribersborgs Kallbadhus, ett första steg mot vinterbadare! Igår var vädret dock till sin fördel med 16 grader i vattnet, närmare 20 i luften och soool! Nästan sommar. Min väninna och jag konstaterade dock att i januari kan man undra hur sugen man egentligen är på att bada... ?!
 
Idag kändes det mer som höst, tidvis regn, emellanåt mulet och lite sol, och ganska blåsigt, men inte speciellt kallt. Det blev en dryg 12 km lång runda för mig på ca 72 min, det kändes bra och jag sprang i ett behagligt tempo. Kan nog pressa mig lite till om det skulle behövas.
 
På lördag väntar Eko-halvmaran i Skanör-Falsterbo, därför kommer veckans träning att bli förhållandevis lugn:
 
MÅNDAG
45 min styrkeövningar
 
TISDAG
5 km löpning
 
ONSDAG
45 min styrkeövningar
 
TORSDAG
5 km löpning
 
FREDAG
Vila
 
LÖRDAG
Eko-halvmaran i Skanör-Falsterbo, 21 km
 
SÖNDAG
Vila, ev promenad
 
 
 

Veckans långrunda och ny planering

(Gammal bild) Östergatan i Skanör, här sprang jag idag bl.a.
 
Idag utgick min långrunda inte hemifrån, då jag lämnade dottern hos mina föräldrar, så rundan blev ca 1 km kortare i vardera riktning, d.v.s dryga 18 km instället för 20. Det kändes ganska bra, även om jag hade motvind hela tillbakavägen.... Nästa helg blir det 12 km istället för att sen trappa ner träningen inför Skanör-Falsterbo-Runt den 21 september.
 
Kommande veckas träning kommer också att trappas ner, liiite:
 
MÅNDAG
45 min styrkeprogram, bål-rygg-ben
30 min "kenyansk femma" i 11-11,5-12-12,5-13 km/h
 
TISDAG
Bodypump
 
ONSDAG
Intervaller i 40 min 5x2min i 13km/h med 1 min joggvila mellan
 
TORSDAG
VILA (ev en promenad)
 
FREDAG
Morgon: 45 min styrkeprogram, bål-rygg-ben
Kväll: 40 min löpning
 
LÖRDAG
CXWorx 30 min och crosstrainer 30 min
Ev. besök på kallbadhus :)
 
SÖNDAG
12 km löpning

September = utrensning

Ledins Njurte
 
September månad kommer att innebära en riktigt hälsosam och utrensande månad för maken och mig! Vi har bestämt oss för att under hela månaden utesluta kaffe, alkohol och mjölkprodukter. Vi ska dessutom dagligen dricka ett utrensande och genomsköljande njurte, äta indianört, Mariatistel. I kombiantion med vår intensiva träning, där vi båda svettas som grisar kan det inte bli annat än bra. Eller? Känner på mig att september blir en lååång månad...

Är det höst nu?

 
Idag känns det som hösten är på gång. På riktigt. Jag sprang veckans långrunda i förmiddags (som vanligt), det var inte särskilt kallt, men det blåste! Jag hade motvind hela första halvan av mina 15 km, vilket tack och lov innebar medvind tillbaka.... Det känns i kroppen att jag ökat på träningsdosen (6 dagar i veckan), även om jag varierar träningen. Nu har jag bara 3 veckor kvar till nästa Halvmara, Skanör-Falsterbo-Runt. Kommande vecka kör jag för fullt, sen tänkte jag trappa ner lite de 2 följande veckorna närmast loppet. Så kommande vecka ska se ut såhär:
 
MÅNDAG
45 min styrka, bål-rygg-ben
30 min löpning i 12km/h
 
TISDAG
VILODAG (ev en promenad)
 
ONSDAG
Intervaller ca 45 min, 7x2min med 1 min joggvila mellan
 
TORSDAG
Bodypump 60 min
 
FREDAG
45 min styrka, bål-rygg-ben
40 min löpning
 
LÖRDAG
30 min Cxworx och 30 min crosstrainer
 
SÖNDAG
20 km löpning
 
 

RSS 2.0