Härlig vinterdag

 
Härlig vy över havet från vår fantastiska strand (dock bara en smal remsa såhär vintertid..)
 

Då var julen slut för den här gången. Som vanligt har den gått fort och tyvärr har vi varit lite krassliga.... Själv mådde jag inte sådär varken lillejulafton eller julafton, har heller inte haft någon aptit de följande dagarna. Maken låg magsjuk på juldagen och dottern har haft ont i magen till och från sen lillejulafton.. Hoppas nu vi alla är på bättringsväg. Jag som brukar se fram emot alla julmat, längtar just nu bara tills kylen är tom, så vi kan handla hem allt annat är julmat.. Nästa år funderar jag på en alternativ jul med fräscha sallader och mycket grönsaker...
 
Träningsmässigt har det gäl gått ganska hyfsat ändå, jag kämpar på med decemberutmaningen, och det är bara julafton som ingen fysisk ansträngning blev gjord. Spinning i måndags, styrketräning i tisdags (därefter började jag få ont i kroppen och feberkänsla), julafton som sagt ingenting, juldagen och annandagen blev det promenader med barnen i det vackra vädret, igår lördag. blev det 30 min CXWorx och 30 min crosstrainer, SAMT en 40 min promenad med familjen. Idag tog jag mig ut en skön (men kall) 8,5 km lång löprunda i solen. Imorgon är det vanlig måndag igen med jobb och träning, dock inga barn som ska iväg till skolan, så  jag har bara mig själv att tänka på vid frukosten. Nyårsveckans träning är tänkt att bli såhär:
 
MÅNDAG
45 min spinning
 
TISDAG
60 min bodypump
 
ONSDAG - NYÅRSAFTON
30 min löpband,stegrande fart varje km
 
TORSDAG
Styrketräning + ev crosstrainer
 
FREDAG
30 min löpband, stegrande fart varje km
 
LÖRDAG
30 min CXWorx och 30 min crosstrainer
 
SÖNDAG
10 km löprunda i lugnt tempo
 
Nu sängen och en god bok innan vi släcker för idag! ♥
 

Julstök varvat med träning

 
Visst bor man vackert och har möjlighet att träna i den här miljön....
 

Hela helgen har gått åt till allehanda julförberedelser, men eftersom jag är med i Decemberutmaningen (träna minst 30 min varje dag) har jag även lyckats klämma in lite träning mellan bestyren. Igår var planen 30 min CXWorx, men sonen var magsjuk större delen av natten och jag var trött och ville inte heller lämna honom dottern ensamma (maken sov pga nattjobb) om han fortfarande skulle vara dålig. Istället blev det en promenad på eftermiddagen, dock inte helt 30 min eftersom himlen öppnade sig nästan direkt när vi kom ut...Därefter blev det en annorlunda form av styrketräning - dvs 3 timmars pepparkakskavling!
 
Idag har jag iallafall sprungit 10 km och solen sken i ansiktet, härligt! Resten av dagen har vi gjort tvättat, julgodis, satt ihop pepparkakshuset och fixat skinkan. Nu ropar strax sängen för imorgon är sista jobbdagen innan jul. Kommande veckas träning då? Jo:
 
MÅNDAG
45 min spinning
 
TISDAG
60min styrketräning + stretching
 
ONSDAG - JULAFTON
30 min löpband
 
TORSDAG - JULDAGEN
60 min bodypump
 
FREDAG - ANNANDAGJUL
30 min löpband
 
LÖRDAG
30 min crosstrainer + 30 min CXWorx
 
SÖNDAG
45 min löpning
 
♥ GOD JUL ♥
 

Decemberutmaning - träning varje dag

 
Halvvägs in i december och tiden rusar ännu fortare än vanligt... Har dessutom gått med i en utmaning under månaden att träna något varje dag, plus allt som ska fixas inför julen, puh...
 
De 2 senaste veckorna har innehållit en blandad kompott av träning, såsom löpband, styrketräning, yoga, bodypump och ett par löppass utomhus, med andra ord något varje dag! Igår hade jag en riktig friskusdag, som började med 50 min löpning utomhus - delvis med lite sol i ansiktet! Vid lunch träffade jag bästa väninnan för brunch och efterföljande bastu och havsbad! 4 grader i både luft och hav bar respekt med sig, men värst var nog ändå blåsten... annars tror jag det hade varit helt ok.
 
Ny vecka alltså och träningsplanen varvad med julförberedelser ser ut såhär:
 
MÅNDAG
90 min spinning
 
TISDAG
60 min bodypump
 
ONSDAG
Ca 40 min löpband, stegrande fart i 7 km
 
TORSDAG
45 min styrketräning
 
FREDAG
Ca 40 min löpband, stegrande fart i 7 km
 
LÖRDAG
30 min crosstrainer och 30 min CxWorx
 
SÖNDAG
1 timmes utomhuslöpning
 
Nu kör vi ny vecka! ♥
 

RSS 2.0