En blöt runda

 
Idag stod 18 km i lugnt tempo på träningsagendan. Det blev det också, dock aningen blött med... Det började ganska behagligt med lite regnstänk och ett tempo i ca 6,05min/km men med ca 5km kvar hem öppnar sig himlen och efter bara någon minut känns det som att jag stått i duschen fullt påklädd och med skor på fötterna... Något ont som inte bär något gott med sig, jag ökade iallafall tempot och rundan slutade med 18,2 km i ett tempo 5,57min/km. En skön bekräftelse på att jag har krafter kvar och kan öka trots en del km i benen!
 
Kommande vecka är tanken att träningen ska se ut som följer:
 
MÅNDAG
Formtoppen Hunting 60 min
 
TISDAG
10km löpning
 
ONSDAG
Intervallpass totalt 41 min varav 7x2min i 13,7km/h med 1 min jogg/ståvila mellan
 
TORSDAG
Bodypump 60min
 
FREDAG
Morgon: styrkepass 60 min
Eftermiddag: 10km löpning
 
LÖRDAG
CXWorx 30 min och 40 min stegrande löpning
 
SÖNDAG
13km backar i Bokskogen!
 
3 veckor kvar att jobba innan 3 veckor semester, så nu kör vi! ♥
 
 

Midsommarhelg och ny vecka

Gåsaloppet i Skanör, midsommarafton 2014
 

Då är denna midsommarhelg strax till ända! Maken och jag sitter med vars ett glas vin och kopplar av efter en intensiv helg, fast ändå 1 dag kortare än vad vi brukar känns det som. Våra Göteborgsvänner åkte hem redan igår, lördag istället för idag, som brukligt, vilket innebar att vi hann städa av redan igår och kunnat njuta ledighet idag. Igår efter städningen begav jag mig ut på en 9 km-runda och idag blev det 15 km, skönt efter en annars ganska tränings- (eller iallafall löpfattig) vecka. Kommande vecka är planen att åter komma igång med träningen och framförallt öka på kilometrarna inför Berlin Marathon i september.
 
MÅNDAG
Formtoppen Hunting (lite löpning och mycket styrka)
 
TISDAG
6-7 km löpning
 
ONSDAG
Intervallpass totalt 38 min, 6x2 min intervaller med 1 min joggvila mellan
 
TORSDAG
Bodypump 60 min
 
FREDAG
Morgon: styrkepass
Kväll: 10 km löpning
 
LÖRDAG
30 min CXWorx och 40 min löpband, stegrande fart
 
SÖNDAG
18 km löpning i lugnt tempo
 
Nu kör vi! ♥
 
 
 
 

Midsommarveckans träning

 
Kommande midsommarvecka är hektisk på många sätt, mycket att göra på jobb, speciellt när de 3 senaste veckorna bestått av 4 istället för 5 arbetsdagar, så även kommande vecka.....men lika mycket jobb som vanligt ska ändå hinnas med... Som vanligt (bortsett från förra året när vi var i Grekland) är det vi som håller i midsommarfirandet, från torsdag kväll till söndag förmiddag och med allt vad det innebär i förberedelser. Utöver detta ska också en del träning hinnas med, såklart!
 
MÅNDAG
Formtoppen Hunting 60 min
 
TISDAG
Vilodag/gräsklippning
 
ONSDAG
Intervallpass 38 min, 6x2 min med 1 min joggvila mellan, 10 min uppvärmning resp nerjogg
 
TORSDAG
Vilodag/midsommarförberedelser
 
FREDAG
Midsommarfirande med allt vad det innebär
 
LÖRDAG
Slappedag med vännerna
 
SÖNDAG
15 km löpning
 
Men veckan efter kör vi igång för fullt igen - GLAD MIDSOMMAR! ♥
 
 
 

Äntligen löpare. På riktigt!

 
Äntligen! Tack alla tidiga träningsmorgnar, tack alla jobbiga intervallpass, tack alla Tomas stärkande styrkepass, tack alla Matildas tuffa Huntingpass, tack alla Bokskogens backar och tack Malmömilen 2014! Nu kan jag äntligen kalla mig löpare. På riktigt! Att klara milen under 50 minuter har jag jobbat på lääänge, behöver jag tillägga att jag är överlycklig just nu?! Nu ska jag njuta av detta ett tag innan jag laddar om inför kommande Marathon-träning och Berlin! ♥
 

Deltagare

Namn Annica Andersson
Förening/Ort/Land Höllviken
Startnummer 4879
Klass Damer 10 km
Född 1970

Totalt

Placering 253
Resultat 49:39
Genomsnittsfart 04.58 min/km

Mellantider

MellantidResultatSträcktidmin/kmkm/hPlac.
5 km 24:57 24:57 04.59 12.0 254
Mål 49:39 24:42 04.56 12.1 253

Helgsummering och ny vecka

Nya springskor!
 
Idag invigde jag mina nya springskor (om vi bortser från 2 promenader till och från bussen), ett par Asics Gel Kayano 20. Provade denna modell redan förra gången jag köpte skor, men valde då ett par New Balance istället eftersom de skulle vara likvärdiga Kayano men betydligt billigare. Men har man en gång haft Asics vill man nog fortsätta med dem! Det blev en mil-runda idag i lugnt tempo, kändes bra trots att jag dessförinnan var ca 1 timme på gymmet och körde igenom mitt styrkepass. Idag gjorde jag lite kombinationer av de olika övningarna (på makens inrådan!) vilket faktiskt kändes mer effektivt.
 
Denna helgen kan jag då summera totalt hela 5 träningspass, igår RPM, Bodypump, Zumba och idag styrkeprogrammet och 1 mils löpning. Ovanpå det har jag också klippt gräsmattan! Efter denna flitiga helg tyckte jag att vi var värde en glass efter maten, så vi cyklade till Märtas glasscafé och klämde vars en 3-kulorsglass.
 
 
Efter veckans förkylning som gjorde att jag fick ta igen allt under helgen, ska kommande veckas träning  förhoppningsvis bli lite mer jämn fördelad under veckan:
 
MÅNDAG
Formtoppen Hunting
 
TISDAG
Vila
 
ONSDAG
Intervallpass totalt 38 min, 6x2 min i 13,7km/h med 1 min joggvila mellan
 
TORSDAG
Bodypump
Löprunda med barnen, ca 2km
 
FREDAG
Styrkepass 1 timme
Löpning 1 timme
 
LÖRDAG
CXWorx 30 min och 45 min löpning, 9 km
 
SÖNDAG
12 km kuperad löpning i Bokskogen
 
Nu håller vi oss friska så att planen fungerar! ♥

RSS 2.0