1:a adventslöpning

 
Idag var vi på 1:a Adventsgudstjänst i kyrkan på förmiddagen, väldigt stämningsfullt. Efteråt bjöds det på värmande glögg och pepparkakor, vilket var gott och skönt då det blåste riktigt kallt... Söndag förmiddag brukar ju innebära en längre löprunda för mig, idag fick den istället bli efter lunch. Trots kylan och blåsten var det ändå skönt att springa av sig - och dessutom få lite sol i ansiktet! :) Frös gjorde jag iallafall inte, trots att jag varvade löpningen med 200m gång för varje km. Nästa vecka är tanken att minska ner gångpauserna till 100m istället. Fötterna känns fortfarande ganska ok (lite ömt efter ett löppass, men det går fort över igen), jobbar på med mina rehab-övningar varje dag...
 
Imorgon är det ny vecka, som innebär följande träningsupplägg:
 
MÅNDAG
Vila
 
TISDAG
60 min styrkepass
 
ONSDAG
5km löpband, 100m gång för varje km
 
TORSDAG
60 min bodypump
 
FREDAG
5 km löpband, 100m gång för varje km
 
LÖRDAG
I Göteborg
 
SÖNDAG
Ska försöka hinna med ett 7km löppass när vi kommit hem
 
 

Varannan styrka, varannan löpning

 
Tycker att jag hittat ett bra upplägg på min träning just nu och ska som sagt försöka öka väldigt långsamt under hela vintern, så att jag är redo för vårens längre löprundor och kommande lopp. Varvar just nu styrketräning, bodypump och CXWorx (bålträning) med 3st löppass i veckan, vilket blir ganska exakt varannan dag - och en vilodag. Jobbar också vidare med rehab-övningar för fötterna/vaderna, vilket jag också tycker verkar hjälpa. Även om fötterna kan ömma lite efter löpning, så går det ganska fort över igen.
 
Idag började jag alltså veckan med en vilodag så resten av veckan blir det följande träning:
 
TISDAG
Morgon: 1 timmes styrkepass
Kväll: 45 min promenad
 
ONSDAG
Morgon: 7km löpband (ca 40min), 200m gång/800m löpning med fartökning varje km
 
TORSDAG
Morgon: 1 timmes bodypump
Kväll: 45 min promenad
 
FREDAG
Morgon: 7km löpband (ca 40min), 200m gång/800m löpning med fartökning varje km
 
LÖRDAG
Morgon: 30 min crosstrainer och 30min CXWorx
 
SÖNDAG
10km löpning, 200m gång/800m löpning varje km
 
 

Att öka långsamt

 
Veckan som gått har innehållt bla 3 löppass, som alla varit varvade med gång... Har bestämt mig för att öka väääldigt långsamt under vintern och verkligen känna efter hur fötterna känns efter varje pass. Jag jobbar också mycket med rehab-övningarna 2 gånger/dag och jag tycker det känns hyfsat ok. Kommande veckas träning har jag tänkt lägga upp såhär:
 
MÅNDAG
Vila
 
TISDAG
Styrkepass
 
ONSDAG
6km löpband med 200m gång och fartökning varje km
 
TORSDAG
Bodypump
 
FREDAG
6km löpband med 200m gång och fartökning varje km
 
LÖRDAG
30min crosstrainer, 30 min CXWorx
 
SÖNDAG
8 km löpning varvat med gång
 
Ska också försöka komma isäng senast 22.30 varje kväll!
 
 

Känns som att börja om

 
Efter osteopatbesöket i söndags, känns det lite som att börja om från början med löpträningen.... gå, springa, gå, springa.... Dessutom ska jag helst undvika asfalt och jämna underlag, hellre springa på stranden isåfall. Vilket jag också gjort, både i fredags och idag. I fredags blev det ynka 4,5 km och idag 6,5 km, men vad gör man inte för att förhoppningsvis bli bra i fötterna. Har dessutom fått lite övningar att göra varje dag - livet ut - men hjälper det så är det såklart värt det, flera gånger om! Mitt senaste besök hos honom för över ett år sen ledde faktiskt till att jag blev kvitt smärtan i ena skinkan/höften, så jag håller tummarna för samma resultat denna gången!
 
Jag försöker alltså balansera min träning, så att det inte ska bli för mycket, men ändå vara tillträckligt för att ge något. Kommande vecka är planen följande:
 
MÅNDAG
60 min styrkepass
 
TISDAG
Vilodag
 
ONSDAG
30 min löpband, intervaller (gå - springa)
 
TORSDAG
60 min bodypump
 
FREDAG
45 min löpband, intervaller (gå - springa)
 
LÖRDAG
30 min crosstrainer och 30 min CXWorx
 
SÖNDAG
7 km i Bokskogen, gå - springa
 
Nu - godnatt! ♥
 
 
 
 

RSS 2.0