Yddingeloppet och Osteopatbesök

Bild: sydsvenskan.se
 

Igår var det dags för lopp igen, Yddingeloppet, 12 km i Bokskogen. Efter Berlin marathon visste jag ju inte riktigt hur jag skulle känna mig (framförallt i fötterna) så jag anmälde mig för bara 2 veckor sen, tänkte att 12 km ska man väl kunna ta sig runt. Har ju sprungit loppet ett par gånger tidigare och vet hur det brukar vara. Redan efter 300m, i första lilla uppförsbacken, tror jag nästan att jag ska få andnöd... sen sitter den känslan i under hela loppet. Det är ju en ganska kuperad bana (för att vara i Skåne) och underlaget var lerigt mellan varven, men jag trodde ändå att det skulle kännas lättare på något sätt att springa loppet i år, men icke... Kanske beror det på att jag inte kunnat träna löpning, framförallt längre sträckor, senaste tiden, men men, det blev iallafall personligt rekord på banan, 1.08.16, vilket jag såhär i efterhand trots allt får vara nöjd med. Nu ska jag bara få ordning på fötterna så att jag kan komma igång och träna på riktigt igen.
 
Efter dusch, mat och lite återhämtning, var det dags att bege sig till osteopaten för en mirakelkur för mina fötter, samt lite tillrättadragning av rygg och bäcken. Han drog även i mina fotleder, vilket kändes vill jag lova.... Fick också 2 övningar att göra 2 gånger/dag - livet ut, som jag hoppas ska fixa mina ömma hälar. Fick också veta att man tydligen SKA landa på hälen även när man springer och "rulla" fram på foten - helt emot mycket annat man läser om effektiva löpsteg... just nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro..? Ska iallafall börja rehabträning i form av att springa i sanddynorna på stranden(!) och varva löpning med gång nu i början - och såklart göra mina övningar. Håller nu tummarna att jag ska få springa utan ömma hälar i fortsättningen! ♥
 

Spa-helgen som gått

BIld: hotelskansen.se
 

Tiden går så fort att jag inte hinner med... Idag är det redan onsdag och snart torsdag... Helgen som gick var jag iallafall på spa med 4 väninnor på Hotel Skansen i Båstad. Vi har varit där en gång tidigare och det är, enligt oss, det kompletta spa-hotellet. Eftersom vi har 10 års erfarenhet av olika spa-anläggningar (i Skåne/Halland) vet vi vad vi pratar om! Vi fick ett dygn med mysig miljö, afternoon-tea, skön behandling, härligt bastu- och havsbadande och inte minst fantastisk 5-rättersmeny! Hit vill man gärna åka igen! I söndags morse blev det såklart en löprunda längs havet också innan den stora frukostbuffén. Väl hemma igen i söndags eftermiddag, fyllde maken år, så vi tillagade dansk fläskestek och åt kladdkaka till efterrätt. Efter denna välfyllda helg känns det helt ok att påbörja 4 veckors "utrensningskur" av våra kroppar. Vilket innebär en daglig knivsudd av svägerskans amerikanska indianört, som i sig ska vara väldigt utrensande...!
 
Veckans träning då? Hittills i veckan har det blivit ett styrkepass i måndags, 30 min löpband med fartökning var 5:e minut igår, och vila idag. Resten av veckan ser ut såhär:
 
TORSDAG
60 min bodypump
 
FREDAG
Ca 40 min löpning
 
LÖRDAG
30 min CXWorx och ev 30 min crosstrainer
 
SÖNDAG
Årets, förmodligen, sista lopp - Yddingeloppet 12 km! Som belöning efter det, blir det ett besök hos Osteopaten för att bla undersöka och komma till rätta med mina ömmande fötter. Jag återkommer därefter! ♥
 
 

Sjuk - igen

 
Det blir sällan som man tänkt sig, iallafall inte med träningen... Efter bodypump i torsdags, 30 min löpband i fredags och ett x-intervall-pass i lördags ville inte kroppen mer. Började känna mig knepig i magen i lördagskväll och låg med feber och ont i kroppen hela dagen igår. Långrundan på 15 km och dagens spinningpass flög därmed sin kos.... Får ladda om och planera resten av veckan istället:
 
ONSDAG
30 min löpband med ökad fart var 5:e min
 
TORSDAG
 Bodypump
 
FREDAG
1 tim styrka på morgonen
1 timmes löpning på eftermiddagen
 
LÖRDAG
Åker på spa med väninnorna, bastu o havsbad bl.a.
 
SÖNDAG
Löprunda ca 45 min
 
 
 
 
 

Träningsplanering

 
Efter några veckor med lite sporadisk träning blandat med förkylning, nedvarvning inför marathon, marathonlopp och vila efter marathon, börjar det bli dags för lite mer disciplinerad träningsplanering. Denna veckan är några pass redan inbokade och de ska varvas med några löppass:
'
IDAG
Morgon: 1 tim styrkeprogram på gymmet - check!
 
TISDAG
Vila
 
ONSDAG
Morgon: 30 min löpband, stegrande fart var 5:e min
 
TORSDAG
Morgon: 1 tim bodypump
 
FREDAG
Morgon: 1 tim styrkeprogram på gymmet
Eftermiddag: 40 min löpning
 
LÖRDAG
Morgon: 45 min X-intervall (reservplats, men jag räknar med en plats :) )
 
SÖNDAG
Morgon: 15 km löpning
Eftermiddag: 1 tim Crossfit Intro-pass - alltid kul att testa nåt nytt!
 
Hoppas nu mina fötter inte bråkar för mycket, får stretcha, stretcha och stretcha ♥
 

Härlig dag

Pyttebild: Bjärreds Kallbadhus
 

Idag ringde klockan 7.30, och precis som igår, sken solen från en klarblå himmel. Snörade på joggingskorna och var utanför dörren lite efter 8. Började springa så försiktigt, visste inte hur kroppen skulle kännas, såhär en vecka efter Berlin Marathon. Visst kändes det på insidan av låren och nedre delen av magen, men jag tog mig runt en mil på ca 56 min. Hälarna ömmar dock nu i efterhand...
 
Tillbaka hemma tog jag en snabb dusch och därefter frukost med sonen (dottern sov hos en kompis och maken har jobbat natt, så han hade lagt sig). Drack kaffe, läste tidningen också innan jag dammtorkade. Dottern med kompis kom hem vid 11 och jag skulle köra 11.45 för att möta upp bästa väninnan på Stenugnsbageriet i Bjärred för lunch, innan vårt numera ganska regelbundna kallbad. Vi åt varsin räkmacka och därefter morotskaka, båda satt som en smäck!
 
Styrde vidare mot Långa bryggan och Bjärreds kallbadhus, för nästan 2 timmars bastande och badande (4 dopp blev det!) i 14-gradigt vatten, så riktigt kallbad kanske man inte kan kalla det - ännu. Om två veckor ska vi till Båstad med ytterligare 3 väninnor och då kanske det blir andra badförutsättningar..? På hemvägen fick jag hämta upp dottern på hopprepsträning och därefter hem och förbereda kvällsmaten - portergryta - som skulle stå och puttra medan jag dammsög och maken klippte gräset. Samtidigt gick tvättmaskinen med handdukar och träningskläder. Efter middagen och maken sen åkt iväg till jobbet, har dottern och jag pusslat lite - en skön avkoppling.
 
Har med andra ord hunnit med VÄLDIGT mycket idag, men trots det haft en skön och avkopplande dag - mellan varven! Nu ska teet drickas upp och sen ropar sängen och boken, så att jag orkar vara på gymmet kl 6 imorgon bitti. Snart är de vanliga träningsrutinerna på plats igen! ♥
 
 

Berlin Marathon 28/9

 
Ja, vad ska man säga? Är tillbaka efter ett längre uppehåll, tiden har inte riktigt räckt till mellan jobb, vardagsbestyr och Berlinresa. Idag för exakt en vecka sedan hade maken och jag kommit tillbaka till hotellrummet efter en god pastamiddag på en av Kurfürstendamms alla restauranger. Lördagen inledde vi med en skön, välbehövlig sovmorgon innan frukost och sedan strosande längs Berlins gator. Efter lunch åkte vi på en vacker utflykt till Potsdam och på kvällen åt vi ännu en god middag, fast på en av bakgatorna istället. Sedan blev det tidig sänggång efter att ha lagt fram allt inför söndagens lopp samt en första vselininsmörjning.
 
Uppstigning redan 5.15 på söndag morgon för ännu mer vaselin, påklädning och sedan frukost kl 6. Hann faktiskt med ett viktigt och välbehövligt toalettbesök, trots den tidiga timman. Kl 7 var det samling i hotellfoajén, för gemensam avfärd mot startområdet. Först promenad i den kyliga morgonluften (ca 9 grader), sedan pendeltåg och därefter ytterligare en promenad. Var framme vid starten ca 1 timme före start. Fick leta upp var jag skulle lämna in min klädpåse och ställde mig i toalettkö. Åt en banan och lämnade in klädpåsen innan andra toalettbesöket. Nu var kön dock så lång att 5 min före start hade jag endast kommit halvvägs.... chansade på att ta mig närmare starten och där fanns massor av toaletter med nästan ingen kö alls! Fick springa sista biten till start och klättra över staketet till min startgrupp - jag hann!
 
Passerade startlinjen ca 13 min efter första start, dvs några minuter i 9. Första halvan av loppet kändes riktigt bra, höll nog ett aningen för högt tempo, men chansade för att se hur långt det skulle hålla... Men redan efter första halvan blev det tyngre och vid 27 började jag känna mig yr, bestämde mig för att gå ca 1 min varje ny km, promenaderna blev dock fler och längre för varje km... Sista km försökte jag dock springa (lunka) hela tiden och upploppet var en enda lång plåga... Kom iallafall i mål, dock inte på en tid som jag tänkt, 4.35.26. Planen när jag anmälde mig någon gång i våras var att springa på 4 timmar, men efter att ha dragits med fotproblem hela sommaren och inte kunnat springa som planerat, tänkte jag iallafall att jag borde kunna förbättra min förra marathontid på 4.25... men icke. Blir att få ta nya tag och träna vidare...
 
Vi hade iallafall en fin resa och härliga dagar med vackert sensommarväder. Berlin är definitivt en stad jag kommer tillbaka till, sen får vi se om det blir med eller utan Marathon :) ♥

RSS 2.0