Alternativ träning

 
När man inte kan springa får man försöka hålla igång på annat sätt. Denna veckan har bestått av spinning, bodypump, crosstrainer, CxWorx och styrketräning. Är inne på min andra vecka med tejpad fot och det känns lite upp och ner fortfarande... hade önskat att det kändes mest upp men jag vet inte riktigt.... Idag har jag hållt igång hela dagen och gått mycket, det känns i fötterna kan jag säga - trots Scholl-sandaler.. Ska ta av tejpen på onsdag, får se hur det känns då, hoppas fortfarande kunna provspringa lite på löpband för att känna efter. Just nu känns det som att jag har/får ont även om jag inte springer, så frågan är bara om jag får MER ont om jag springer? Kommande veckas träning hoppas jag kan se ut såhär:
 
MÅNDAG
Spinning Puls 60 min
 
TISDAG
X-Intervall 45 min
 
ONSDAG
30 min löpband  (hoppas, hoppas!)
 
TORSDAG
Bodypump 60 min
 
FREDAG
30 min löpband alt 60min styrketräning
 
LÖRDAG
Vila (är på Västkusten för kräftskiva)
 
SÖNDAG
30 min löpband/crosstrainer + 60 min styrketräning
 
 
 
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

 
Veckans träning blev inte alls som planerat... I onsdags fick jag förmånen att träffa 2 ortopedtekniker (via makens jobb), som undersökte mina ond fötter och tejpade den ena. Diagnonsen blev inte helt uttalad hälsporre (tack och lov!), men början till det, så det är lika bra att försöka få ordning på det innan det går för långt. Högerfoten blev tejpad och ska så vara i totalt 2 veckor, med byte av tejp efter 1 vecka. Ingen löpning under tiden... :( så planen var alternativ träning såsom spinning och bodypump. I fredags var planen att besöka gymmet på morgonen, men jag var allt för trött, och i helgen har vi haft gäster för att fira dottern som fyller 10 på onsdag. Jag tänkte på till gymmet i eftermiddag istället men olyckligtvis går min svärmor (som varit på besök i helgen) och ramlar och bryter handleden! så maken fick åka med henne till akuten för undersökning och gipsning. Detta tog såklart hela eftermiddagen och jag satt hemma och väntade för att få veta vad som skulle hända...
 
Imorgon kväll är jag iallafall inbokad på 1 timmes spinning puls, vilket jag ser mycket fram emot! Får göra ett nytt försök till träningsplan kommande vecka:
 
MÅNDAG
Spinning puls 60 min
 
TISDAG
Styrkeprogram 60 min
 
ONSDAG
Vila och dotterns födelsedag!
 
TORSDAG
Bodypump 60 min
 
FREDAG
Styrkeprogram 60 min
 
LÖRDAG
CXWorx 30 min och crosstrainer 30 min
 
SÖNDAG
Vila
 
 

Semesterveckor

 
De 3 senaste veckorna har jag haft en avkopplande semester som jag avnjutit i det härliga vädret. Därför har jag inte gett mig tid att skriva på bloggen då jag prioriterat annat. Vardagsrutinerna har också varit obefintliga, men tränat har jag gjort, dock lite annorlunda är vanligt. Det har tyvärr inte  blivit så mycket löpning som jag hoppats på, då jag fått ont i fötterna (förmodligen början till hälsporre...) Istället har jag varit flitigare på gymmet, vilket kanske inte är helt fel heller! Imorgon börjar iallafall vardagen igen och vi ska försöka komma in i lite rutiner igen, så även med träningen:
 
MÅNDAG
Formtoppen Hunting (om fötterna tillåter, annars blir det crosstrainer)
 
TISDAG
Morgonpromenad 45 min (om fötterna tillåter, annars crosstrainer)
 
ONSDAG
Morgonpromenad 45 min (om fötterna tillåter) på kvällen spinning puls 60 min
 
TORSDAG
Bodypump 60 min
 
FREDAG
Styrkepass 60 min
 
LÖRDAG
Övernattningsgäster, därmed utebliven träning
 
SÖNDAG
Förhoppningsvis löpning 20 km - om fötterna tillåter...!
 
Nu, strax godnatt ♥
 
 
 

RSS 2.0