Välbehövlig vila

 
Sista tiden har jag känt mig så trött, kanske för att jag i princip tränat något varje dag... så i söndags när planen egentligen var 23-24km löpning, kastade jag in handduken och tränade inte alls. Kände mig allmänt trött i hela kroppen och bara tanken på att ta mig runt 23-24km (i halv storm dessutom) gjorde mig ännu tröttare... Tränade heller ingenting igår, måndag - riktigt skönt får jag säga!
 
Idag är planen iallafall kombinerat pass på gymmet med 45 min styrka och därefter intervaller på bandet 7x2min med 5-10 min upp-/nerjogg. Får se hur kroppen känns efter det...
 
Imorgon onsdag är det dags för Functional Moves igen - förra  veckan blev det Bodypump istället då passet var utbytt. Och det kändes vill jag lova att jag inte kört Bodypump på sådär ett halvår!
 
Torsdag är det dags för styrka och 6 progressiva km på bandet och på fredag 8 km utomhuslöpning.
 
Lördag 15 (eller 20) min rodd och 30 min CXWorx
 
Söndag hoppas jag få till ett längre löppass, funderar bara på hur långt.. Känns som att det årliga marathonet läggs på hyllan för i år, har helt enkelt inte kommit upp i tillräckligt långa rundor - tyvärr. Siktar in mig på att bättra på tiden på halvmaran istället - brukar ju göra ganska bra tider (för att vara jag) på Löparfesten i Skanör-Falsterbo i september. Ja, så får det nog bli!
 
Nästa vecka och veckan därpå är det dags för semester igen - tänkte köra semesterträning då istället, löpning ute varannan dag varvat med styrkepass på gymmet. Sen hade det varit bra om man fick till den där dagliga morgonyogan också såklart :) ♥
 

Som en Heffaklump

 
 
 
Denna veckan har inte träningen stämt, iallafall inte löpningen.... Har känt mig lika lätt och smidig som en Heffaklump! Tunga ben och ingen ork, fick korta ner både intervallerna och de progressiva kilometrarna. Det som varit positivt med veckans träning är att styrketräningen känts bra och att jag i fredags fick till en 8-km-runda, om än inte så snabb.... 
 
Därför känner jag mig aningen villrådig inför hur kommande veckas träningsupplägg ska se ut, önska kan man ju alltid sen får vi se hur långt det räcker:
 
MÅNDAG
45min styrketräning
 
TISDAG
Intervaller, totalt 41min
10min uppvärm sen 7x2min i 13.4km/h med 1min stå/joggvila mellan, 10min nerjogg
 
ONSDAG
60 min Functional Moves
 
TORSDAG
45min styrketräning och 6 progressiva km, 10,4km/h, 10,9km/h osv
 
FREDAG
8 km löpning
 
LÖRDAG
15min rodd och 30 min CxWorx
 
SÖNDAG
23-24km långpass
 
Wish me luck! ♥
 

Semsteruppehåll

Sardinien juni 2015
 

I den underbara miljön ovan har jag befunnit mig de senaste två veckorna - i riktigt semestermood! Träningskläderna var nedpackade och användes 2 gånger, men båda gångerna började magen bråka med mig efter ca 15 min, så jag tappade lusten helt enkelt. Har istället njutit av ledigheten, härliga bad och vackra stränder. Har även kolhydratladdat rejält i form av pasta och pizza... :)
 
Idag var första vardagen med jobb och träning som vanligt (styrketräning). Jag har faktiskt tränat både lördag (4 progressiva km på löpband och 30 min Cxworx) och söndag (dryga 15km löpning) också, och det känns rejält i benmusklerna ikväll - ett resultat av 2 veckors utebliven träning såklart!
 
Men nu är vardagen igång igen innan nästa semesterperiod om 4 veckor, så nu ska här bannemig tränas ordentligt:
 
MÅNDAG
45 min styrketräning och 15 min fot-rehab
 
TISDAG
Intervallpass 31 min, 5min uppvärmning, 7x2min intervaller i 13,2km/h med 1min stå/joggvila mellan, 5 min nerjogg
 
ONSDAG
60 min Functional Moves
 
TORSDAG
6 progressiva km i 10,2-10,7- osv + 45 min styrketräning
 
FREDAG
10 km löpning
 
LÖRDAG
Sonens födelsdag - träningsfri
 
SÖNDAG
20 km långpass i lugnt tempo
 
Nu strax - god natt! ♥
 
 
 

RSS 2.0