Mycket, mycket och högt tryck!Det är mycket just nu. Med det mesta. Inte konstigt att man har fått högt blodtryck också! Fick det kontrollerat idag och jag trodde trycket skulle fara ännu högre när jag såg resultatet - 155/98! Hon tog trycket en gång till och det var det ytterligare något högre, kanske för att jag blev uppstressad av resultatet. Jag fick lägga mig och vila en kvart och efter det låg trycket på en mer godkänd nivå, 135/85.

Min första tanke var att trycket blir högt för att jag tränar mycket, men det sa hon var tvärtom. Jag kan träna hur mycket jag vill för det är bara bra! I övrigt vet jag att jag stressar upp mig för det mesta och tar på mig mycket ansvar. Skärpning där, från och med nu - även om det är svårt speciellt nu när vi har så mycket att fixa både hemma och på jobb.............

Jag har sprungit en ca 8 km runda idag i samband med sonens fotbollsträning, så det blev inte en sammanhängade runda, men bättre än ingen runda alls. Imorgon bitti väntar spinning/bodypump igen! ♥


Ny träningsvecka!Måndag innebär ny vecka och ny träningsplanering;

MÅNDAG - Morgonyoga (check!)
TISDAG - Morgonyoga och Spinning/bodypump
ONSDAG - Morgonyoga och 10 km löpning
TORSDAG - Spinning/Bodypump
FREDAG - Morgonyoga
LÖRDAG - 15 km löpning

Nu kör vi denna soliga vecka! ♥


Midsommarhelgen


Gåsaloppet 2011

Då var den midsommarhelgen över - lika intensiv som vanligt! Våra gäster började anlända redan i torsdags. N från Värmland kom redan vid lunchtid då vi begav oss till affären för att inhandla. Familjen H/N från Göteborg kom senare på kvällen då vi åt lasagne. Även grannfamiljen W anslöt då.

Midsommarafton började vi i Skanör med Gåsaloppet. Detta året gick barnen - tredje generationen! Mina föräldrar började med detta redan 1992, därefter har vi och våra vänner deltagit i många år och nu tyckte vi att det var barnens tur. De var jätteduktiga att gå hela sträckan, ca 750 m. Väl i mål instiftades ett nytt pris (tror vi!) - Årets Barnpris. De fick varsin ICA-kasse full med godis, chips och läsk! Innan vi åkte hemåt inmundigades korv med bröd och rabarber/jordgubbspaj. Vädret var lite si och så hela dagen men till slut bestämde vi oss ändå för att sitta inomhus. Första gången tror jag på alla dessa år! 9 barn i köket och 9 vuxna i matrummet, trång men det gick! Vi åt, drack och sjöng precis som det ska vara. N spelade på sonens gitarr, lika bra och trevligt som vanligt.

Midsommardag blev en riktig slapp och slö-dag. Vi åt frukost sent och länge. Efter lunch gick vi till affären för att inskaffa lite mer proviant till kvällens grillmat. När vi kom tillbaka satt vi på terrassen och solade lite med ett glas vin i handen! B som är en gud i köket fixade och donade med maten och allt blev sååå gott! Kvällen avrundades hemma hos grannarna med bärpaj, kaffe och sällskapsspel. Barnen hade Wii-aktiviteter framför TV:n.

Igår, söndag, innebar hemresedag och för vår del - städdag. Sonen skulle också på ett kalas i Malmö, så jag körde honom och tog en löprunda i parken medan jag väntade. Hemma igen fick vi avsluta städningen som  maken påbörjat. Till kvällsmat blev det grillrester och ett glas vin i vårt nystädade hus! Nu vanlig arbetsvecka igen! ♥


Midsommarfix!Idag är det midsommarfix som står på programmet! Såhär dagen före midsommarafton har man alltid miljoner grejor att fixa med. Vi blir 5 familjer imorgon, totalt 18 personer varav 2 familjer ska ligga över hos oss.

Vi inväntar just nu familjen F ända från Värmland, därefter ska vi inhandla det som står på vår stora inköpslista i A4-format! I eftermiddag ska vi köra till Skanör för att testa utrustningen inför morgondagens stora begivenhet - Gåsaloppet! I år är det tredje generationen som ska representera vårt lag! Familjen H/N kommer inte förrän ikväll då är det tänkt att vi ska bjuda på lasagne.

Jag har även hunnit med ett träningspass såhär på morgonkvisten, spinning/bodypump. Det känns fortfarande i höften/skinkan/höftböjen, jag får nog ta en konsultation med U ikväll, hon är nämligen sjukgymnast. Jag vill ju så gärna komma igång med löpningen igen.......Nu hörs vi kanske inte förrän på söndag, då helgen kommer att gå i ett rasande tempo. Glad Midsommar! ♥


Rabarbersaft!Igår gjorde jag något jag aldrig gjort tidigare, men tänkt att göra i flera år - nämligen rabarbersaft! Vi har ett gigantiskt rabarberland som blir större och större för varje år. Nu har jag lyckats få ett enkelt recept av en arbetskamrat på rabarbersaft som inte ska kokas. Det blev såå gott! Vi visste inte hur mycket det skulle bli och jag hade bara 3 flaskor, resten fick vi frysa in i plastpåsar! Nu får vi hoppas att barnen gillar saften till midsommar så att den också går åt!

Jag hann också med ett spinning/bodypump-pass igår kväll och har ett inplanerat imorgon bitti. Idag känns det dock som att en förkylning är på gång.....Hoppas, hoppas bara att det är falskt alarm, såhär lagom till midsommar! ♥


Midsommarvecka eller höst?Midsommarveckan är här - eller? Ute känns det mer som höst.......och dottern har tendens till feber......Ja, ja, vi har några dagar på oss, så vi får hoppas att allt vänder innan torsdag då våra midsommarvänner anländer!

Maken har börjat sin 8 veckors ledighet och igår jobbad vi hemma hela dagen med att montera klart dotterns garderob, satte upp en spärr på ytterdörren och fixade gardin till sonens rum.

Vad gäller veckans träning ser den ut som följer;

MÅNDAG - Morgonyoga-check!
TISDAG - Morgonyoga och spinning/bodypump
ONSDAG - Morgonyoga
TORSDAG - Spinning/bodypump (morgonpass)
SÖNDAG - Ev. 10 km löprunda (beroende på hur kroppen känns)

Jag vill vila höften så mycket som möjligt denna veckan för att fr.o.m nästa vecka kunna löpträna mer regelbundet och även öka på sträckan upp till 15-20 km.

Nu kör vi midsommarvecka! ♥


54 min blankt!


(Liten) bild lånad av sydsvenskan.se

Yes! Jag klarade mitt mål och sprang Malmömilen på 54 minuter blankt! Det trodde jag nog aldrig att jag skulle klara, men jag har jobbat med min målbild hela veckan och sett mig själv springa fram längs Malmös gator och passera mållinjen strax under 55 minuter - och nu blev det t.o.m 54! Just nu känner jag mig oövervinnlig! Vad ska nu mitt nästa mål bli? Jag var så hög efter loppet igår att jag direkt anmälde mig till Malmö Halvmaraton den 13 augusti! Nu siktar vi på att springa detta under 2 timmar - det blir mitt nya mål! Ska bara bli av med det onda i höften först, sen jäklar......♥


Fredag - Helg igenFredag och helg igen. Idag börjar barnen sitt sommarlov på riktigt! Maken jobbar nu sista helgen sedan är han ledig hela 8 veckor till barnens förtjusning. Själv är jag glad om jag kan pussla ihop 2 + 2 veckor......

Imorgon har vi en ännu mer hektisk lördag än vanligt. Dottern ska iväg på 2 kalas efter varandra, maken jobbar 11.30-22.00, jag ska springa Malmömilen och sonen ska vara bollkalle mellan 16-18........Puh! Tur vi har mormor som kan ställa upp och hämta och lämna.

Ska också försöka hinna klippa gräset på förmiddagen - om vädret tillåter. ♥


Nummerlapp Malmömilen - Check!Idag har jag hämtat ut min nummerlapp till Malmömilen på lördag. Var ute en testrunda ikväll för att känna på höften som spökat de sista 2 veckorna. Det kändes väl sådär. Känner mig väldigt stel och tung i kroppen, inte alls så som jag skulle vilja känna mig inför ett lopp. Får försöka jobba med min målbildsträning - hur jag flyger fram genom banan på lördag...........

Ikväll har jag varit på allra sista mötet med fotbollscupen, en sammanfattning på vad som kan göras ännu bättre till nästa år. Det är egentligen inte vårt problem då det är 02-ornas föräldrar som anordnar, men för cupens ära och inte minst för vår lilla ort, vill man såklart att allt ska vara så bra som möjligt!

Nu strax sängen, och jag hoppas att jag kan resa mig upp imorgon bitti utan större problem.....♥


2 skolavslutningar......Idag har varit en bra dag. Började redan kl 8 i morse då dottern hade skolavslutning i kyrkan med traditionella sånger. Efteråt fikade vi tillsammans och barnen sjöng massor av sånger för oss. kl 9.30 var det dags för sonens klass att ta plats i kyrkan för deras skolavslutning. Sonen och kompis L imponerade genom att spela ukulele när de andra sjöng, såg ut som de aldrig gjort annat - riktigt imponerande! Efteråt var det samling i klassrummet för att önska varandra glad sommar!

Maken tog hand om barnen och jag tog bussen till stan för grupprehabilitering. Vi hade mycket avspänning och målbildsträning. I eftermiddags körde vi ett helt yoga-pass. Ikväll har mamma och jag lyssnat på dotterns avslutning med kören utomhus. Sonen sover över hos kompis L och maken jobbar.

Imorgon är en vanlig dag igen. Kl 8.15 kommer hantverkaren och ska spruta på vinden mot mögelpåväxt på våra nya(!) takbräder, därefter är det fritids för dottern och jobb för mig. Maken jobbar hela dagen imorgon. På kvällen ska sonen på fotbollsträning och jag förhoppningsvis på sista fotbollsmötet för att sammanställa hur cupen gick. Nu strax sängen! ♥


KursdagIdag har det varit en stillasittande dag. Min kropp fixar inte riktigt det. Andra får träningsvärk av att röra på  sig, jag får det av att sitta still!

Imorgon väntar barnens skolavslutningar, vilket jag ser mycket fram emot. Dottern ska sjunga med 4 kompisar, sedan ska sonen spela ukulele (!) tillsammans med en kompis!

Efter denna härliga start på dagen ska jag ha sommaravslutning med mina kära vänner i grupprehabiliteringen, kanske blir det yoga i parken?

Och på kvällen ska dottern ha avslutning med kören.......♥


Städa, städa, städa.......Denna helgen har bara gått åt till att städa, städa och åter städa! Vi började i lördags förmiddag med att städa klart köket, d.v.s kylen och golvet under inredningen. Köket har varit ett städprojekt under hela våren men nu är det iallfall klart!

På eftermiddagen fortsatte vi i grovköket, som varit en enda röra sedan tidigt i höstas när vi påbörjade vår tillbyggnad. Fullt med kartonger och väldigt trångt. Detta har också lett till att vi inte kunnat städa utrymmet speciellt noga under denna tiden. Ikväll blev vi iallafall klara! Skönt! Jag skulle egentligen börjat dagen med en långrunda löpning men insåg ganska direkt att det inte funkade då jag fortfarande har ont i ena höften/ljumsken/ischiasnerven, eller vad det nu är?! Fick bli en promenad istället. Det oroar mig dock lite med smärtan då jag ska springa Malmömilen på lördag. Får ta det lungt den kommande veckan och stretcha ut ordentligt istället.

Sonen har haft kompis E här sedan lördag lunch. Igår kväll grillade vi och barnen åt med god aptit. Idag stannade E till kl 15, en stund efter det åkte sonen hem till en annan kompis S. Dottern hade igår kompis L här och idag har hon lekt med grannflickan. Tur att barnen kan roa sig på egen hand.....! Nu fortsätter Irene Huss på 5:an, sedan väntar bingen. Imorgon är det kurs hela dagen! ♥


Regnig löprunda.....Igår hade jag planerat in en 10 km löprunda. Hade dock lite ont i ena höften/benet/ljumsken (kan inte riktigt lokalisera var det sitter), det strålar iallafall ner i vänsterbenet. Jag brukar resonera som så att ont ska fördrivas med ont, så jag sprang ut iallafall. Det kändes lite men inte värre än att jag kunde springa, var dock tung i benen rent allmänt. Kom ner på stranden och såg att vet var väldigt mörkt på himlen över havet och innan jag lämnat stranden började det mullra.....Försökte öka tempot men inte helt enkelt med tunga ben. När jag har ca 20 min kvar av min runda öppnar sig himlen och jag försöker ta en något kortare runda hem. Uppe i centrum ställer jag mig under ett tak och ringer till maken som precis är och hämtar sonen på fotbollsträningen, tack och lov hämtar de även upp mig.......!

I morse var jag för trött för att yoga så jag snoozade om och höll på att försova mig! Ikväll är tanken att det ska bli bodypump/spinning! Fick förresten mitt startbevis idag till Malmömilen nästa lördag! Bara benet fixar sig innan! ♥


Ny vecka - redan tisdag!Ny vecka och det är redan tisdag! Nu när fotbollscupen äntligen är över och likaså förkylningen hoppas jag komma in i lite mer vanliga rutiner igen, framförallt vad gäller träningen! Såhär ser veckans plan ut,

TISDAG - Morgonyoga, check!
ONSDAG - Morgonyoga och löprunda 10 km
TORSDAG - Morgonyoga och Bodypump/Spinning
FREDAG - Morgonyoga och löprunda 10 km
LÖRDAG - Trädgårdsarbete (jodå, det är också träning!)
SÖNDAG - Löprunda 15 km (förhoppningsvis!)

Nu kör vi denna kortvecka! ♥


Ännu en sommardag!Vilken härlig långhelg vi har haft! Även om mesta tiden gått åt till fotboll men allt blir så mycket lättare med vackert väder. Igår hade vi en mellandag med ingenting inplanerat men fick gjort lite här hemma såsom städa och plocka fram poolen.....

Jag började min måndag med en trög löprunda på ca 10 km, men jag tog mig iallafall runt. Idag har dottern haft sommar-musical med kören i kyrkan. Vi samlades först utomhus vid flaggstången för att hissa flaggan och sjunga nationalsången - det är ju ändå Sveriges Nationaldag! Därefter tågade vi alla in i kyrkan och fick njuta av en massa sång från barnen. Efteråt samlades vi åter i trädgården och åt medhavd picknick. Jag hade blandat pastasallad med kyckling (och lite korv i till barnen), vattenmelon och till kaffet hembakta rabarbermuffins! Sonen hade kompis L med och allt blev så mycket roligare för honom då. Vi gick tipsrunda och barnen fiskade i fiskedammen. Väl hemma igen hade barnen vattenkrig och fick ta premiärdopp i poolen. Enda problemet är att det gått 2 små pyttehål på poolen så frågan är om den håller hela sommaren trots att vi tejpat med silvertejp......

Maken jobbar ikväll, barnen är nyduschade och sitter framför varsin skärm (sonen vid datorn och dottern vid TV:n), när de ätit upp resterna av helgens godispåsar är det sängen som väntar. Imorgon är det vanlig dag igen! ♥


Helgen som gått....Ja, vad säger man om helgen som gått..? Den har gått fort iallfall!

I onsdags eftermiddag parkerade jag uppe på Idrottplatsen för att börja ta emot lagen till vår cup, det började ganska lugnt men efterhand droppade de in - lagen - fler och fler. Kom hem framåt 22-tiden helt slut i huvudet och med symfonin i huvudet (läs tinnitus) spelande för fullt.

Torsdag morgon var det uppstigning kl 6 för att hinna med mitt välbehövliga Yoga-pass innan övriga familjen vaknade/väcktes. Maken började sitt sjukvårdspass 8.30. Förmiddagen blev hektisk med många anländande lag. Sonen spelade sin första match kl 11, vilket blev en bedrövlig men kanske inte helt oväntad inledning mot ett danskt lag - 0-13 slutade den matchen. Killarna var arga och ledsna. De laddade dock snabbt om till näst match, men alla 3 matcherna på torsdagen blev förluster utan egna mål! Tro de var mer eller mindre knäckta allihopa. Saken blev ju inte bättre av att tränarna rangordnat sina 4 lag väldigt tydligt från jättebra till jättedåliga och min sons lag var de sistnämnda........Mer eller mindre ren mobbing från en del av tränarna. Tränaren för detta laget var dessutom helt själv med dessa 12 killar emellanåt - och de andra 3 lagen hade vars 3(!) tränare !!

Vi tröstade oss med att äta pizza på torsdagkvällen tillsammans med våra grannar. Dottern sov över där och slapp stiga upp tidigt på fredagen. Maken och sonen stack iväg lite för 8, själv tog jag en löprunda på ca 5-6 km innan jag begav mig till IP. Även fredagens 2 matcher slutade tyvärr med förlust utan egna mål. Denna dagen gjorde jag inte många knop utan strosade runt i solskenet på IP - det var iallafall härligt! På eftermiddagen hann vi faktiskt olja in resten av trädgårdsmöblerna innan vi åt sill och potatis till kvällsmat.

Lördag och sista dagen med fotbollen. Tyvärr slutade även dessa 2 matcher med förlust. Sonen hade en jättemålchans på en straff, som var så bra placerad att den tyvärr tog i stolpen istället för att gå i mål..... det var helt enkelt inte dessa killarnas turnering. Det "bästa" laget tog sig dock till semifinal och slutade 4:a totalt. Väl hemma hann jag klippa gräset, alltid något! På kvällen hade vi avslutningsfest med föräldrar och barn, långt ifrån alla kom och man kan fundera på varför....?! Vi åt iallafall gott och barnen fick massor av godis, popcorn och chips i ett härligt godisregn (allt som blivit över!)

Vi cyklade hem runt 22-tiden då det började mörkna och dottern har ingen belysning på sin cykel - ännu. Vi slank in till grannarna och fortsatte kvällen där. Jag och barnen gick in runt 1-tiden, maken kom vid 2. Idag tog vi en välbehövlig sovmorgon. Har städat huset och tagit fram poolen, som dock får fyllas på imorgon. Har bakat rabarbermuffins som vi ska ha med på picknick imorgon då dottern ska sjunga med kören. Känner att jag får hoppa i säng nu, fingrarna lyder mig inte på tangentbordet längre......Ska också försöka orka med en löprunda imorgon bitti - den jag inte hann idag...♥


Fotboll för hela slanten!Idag börjar det - spektaklet som vi jobbat med och planerat sedan årsskiftet! De första lagen börjar anlända ikväll och imorgon börjar gruppspelet. Jag kommer därför att mer eller mindre få bosätta mig på Idrottsplatsen de kommande dagarna. Torsdag - Gruppspel och Fredag, lördag - Slutspel och placeringsmatcher. Lördag kväll kommer vi arrangerande föräldrar (med barn) att ha en välbehövlig avslutningsfest. På söndag får vi förmodligen hjälpa till och städa! Vädret ser iallafall lovande ut - sol och ca 20 grader i dagarna 3! ♥


RSS 2.0