En vecka i Alperna

 
Såhär har vår vecka i Alperna sett ut! Sol och blå himmel i 8 dagar! Massor av skidåkning som veckans "enda" träning, bortsett från dansen på afterskin 2 timmar varje dag :). Däremot god mat och dryck, skön bastu före middagen och som sagt det härliga vädret har varit underbart för både kropp och själ! Väl hemma i vardagen igen är man sugen på att komma i gång med träningen igen. Började igår morse med 30 min promenad före frukost. Idag startade jag dagen tuffare, med intervallpass på löpbandet, vilket kroppen kanske reagerat på senare under dagen - börjar nämligen känna mig dålig... Maken blev dålig på resan i fredags med feber och hosta, så jag hoppas verkligen inte att det är det som jag drabbats av.... Nu kurering och tidigt sänggående för att hoppas känna mig fit for fight imorgon! ♥
 

17 km i halv storm

 
Idag stod 17km på programmet, vilket det också blev. Såg fram emot rundan i morse eftersom solen sken från klarblå himmel, om än lite blåsigt. Väl ute var det mer än lite blåsigt - och det var sidovind - Hela. Vägen! De sista kilometrarna hem (där bilden är tagen) blåste det så mycket och kallt från havet att jag tappade känseln i näsborren närmast havet! Kändes som att jag knappt fick luft...
 
Nu, en vecka kvar innan sportlov och ska försöka få till träningen så långt det går innan dess:
 
MÅNDAG
Uppsatt på reservplats på 90 min vinterträning (Spinning puls)
 
TISDAG
10 min uppvärmning på bandet i 10,4 resp 10,9, därefter 5x2min intervaller i 13,4km/h med 1min ståvila mellan. 10 min nerjogg i 10,9 resp 10,4.
 
ONSDAG
60 min Functional Moves
 
TORSDAG
5 progressiva km på bandet (10,4-10,9-11,4-11,9-12,4km/h)
45 min styrketräning
 
Sen redo för Sportlov och skidåkning för hela slanten! ♥
 

Februari och ny utmaning

 
Då är vi inne i februari månad vilket också innebär en ny utmaning!
 

Mental träning att skapa en vinnare och nå sina mål! På 4 veckor lär vi känna oss själva och flyttar våra gränser! Varje vecka kommer instruktioner för ert program!

1) Återställa - inre lugn
2) Återskapa - Skapa våra målbilder
3) Visualisera - Vår målbild blir sanning
4) Min målbild - resultat


I min värld är detta en större utmaning än fysiska utmaningar. Första veckan med start idag innebär:

 

Vecka 1
Ni har två uppgifter i veckan!
1. Fundera på ert mål - under veckan med er mentala träning. Hitta en bild eller flera som symboliserar känslan med ert mål. Ni kommer att få mer information om detta i steg två men vill förbereda er redan nu!

2. Ni skall under 3 minuter varje dag bara koppla bort - blunda och meditera. Viktigast är att ni lyssnar till er kropp och er andning. Ge er själva uppmärksamheten. Jag använder ofta musik och blundar......Låt er själva bara släppa taget...Njut av denna stund. Reflektera - skriv gärna ner er tankar och reflektioner. Vi frigör utrymme för att ta emot nya tankar. Vi kan genom att öka vår medvetenhet styra och kontrollera våra tankar. På söndag har ní en mental målbild och ett inre lugn- en förutsättning för att lyckas med resan. Lycka till!! Fortsätt gärna träna och se hur det påverkar er under resan!

 

Låter hur enkelt som helst - 3 minuter! - Klockan är 22 och jag har ännu inte kommit till skott. När datorn är stängd och teet uppdrucket, då blundar jag mina 3 minuter, sen sover jag förhoppningsvis som en stock.

 

Den fysiska träningen ska jag såklart fortsätta med ändå:

MÅNDAG

Vilodag


TISDAG

Intervaller 5x2min i 13,3km/h, 10 min upp- resp nerjogg

 

ONSDAG

60 min Functional Moves

 

TORSDAG

5 progressiva km på löpbandet 10,3-10,8-11,3-11,8-12,3km/h

45 min styrketräning

 

FREDAG

Vilodag

 

LÖRDAG

30 min CXWorx och 15 min rodd

 

SÖNDAG

17 km långpass

 

 

 

 

 

 

RSS 2.0